fjern søgeboks

DEBAT: STIL KRAV TIL BØRNENE. DET ER KÆRLIGHED

Sidsel Bukh, næstformand i FRISKOLERNE og lærer på Kolding Friskole, har skrevet et debatindlæg i Politiken, hvor hun slår et slag for, at de voksne der er omkring børn også tør stille krav og tydelige rammer op.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Presse & politik
22.11.23

Krav er kærlighed
Sidsel Bukh, næstformand i FRISKOLERNE og lærer på Kolding Friskole, har skrevet et debatindlæg i Politiken, hvor hun slår et slag for, at de voksne der er omkring børn også tør stille krav og tydelige rammer op.

»Paradoksalt nok kommer vi til at stille alt for store, ukonkrete krav til vores børn, når vi beder dem være medskabende i egen udvikling med løsninger og initiativer. Vi må passe på, at vi ikke pålægger børnene et ansvar, de slet ikke har forudsætninger for at bære. Det giver sig selv, at børn er medskabende i egen udvikling. Men børn har hverken viden om didaktiske processer, kognitiv udvikling eller forudsætninger for at gennemskue årsagsammenhænge. Børn ved ofte ikke, hvad der er bedst for dem selv - hvordan skulle de dog gøre det?«

Sidsel Bukh peger i indlægget på, at børn har krav på myndige voksne »Børn har et værd i sig selv. Ikke i kraft af handlinger, ressourcer eller potentialer. At forvente, at børn altid gør deres bedste, er et urimeligt krav at stille. Lad dem være uansvarlige, fejlbarlige, umiddelbare og skønne, som de er. Lad os påtage os ansvaret for børnenes udvikling som de myndige voksne, alle børn har krav på«
Læs hele debatindlægget her

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12