fjern søgeboks

Gør en forskel for børn i nød - deltag i Danmarks Pantindsamling 

Fra i dag den 4. december skal Danmarks unge ud og samle pantflasker. Pantflasker og -dåser kan nemlig gøre noget godt for klimaet og samtidig gøre en stor forskel for børn i nød. 50 skoler har allerede kastet sig ind i kampen. Tilmeld jeres skole nu.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv
04.12.23

Lige nu er 13,6 millioner børn under fem år så udsultede, at de er i akut fare for at dø. Det kan Danmarks unge være med til at ændre. Danmarks Indsamling går i år til verdens sultne børn. Nu går vi for alvor i gang med at gøre Danmarks Pantindsamling til en del af hjælpen. 

Fra idag den 4. december sender vi Danmarks unge ud for at samle ind. De skal samle pantflasker og -dåser for at gøre noget godt for klimaet og samtidig gøre en stor forskel for børn i nød. 

Flere skoler har allerede oplevet, at deltagelsen i Danmarks Pantindsamling gør klimakampen håndgribelig og at panten får værdi både for klimaet og for verdens sultne børn. En simpel pantflaske kan gøre en stor forskel et andet sted i verden.

Læs alt om Danmarks Pantindsamling

Alle skoler kan være med - mere end 50 skoler er nu i gang
Dansk Retursystem og Danmarks Indsamling samarbejder med Efterskolerne, FRISKOLERNE, Frie Fagskoler og gymnasier, men alle skoler og foreninger er velkommen til at komme med. 

Vi ved, at selv en lille indsats gør en kæmpe forskel. Men vi ved også, at vi ikke kan gøre det alene. Derfor kalder vi på alle Danmarks unge, så vi kan vise, at vi er et lille land med et stort hjerte.
Alle skoler kan hjælpe, og jeres bidrag vil skabe håb og forandring, uanset om det er stort eller småt.

Tilmeld jer nu  

Når I er meldt til, kan I deltage i 3 konkurrencer, med præmier som fx en DJ til skolen eller en soundbox. Læs mere om præmierne her

Max Munster og Laila Kilime hjælper med
Kæresteparret Max Munster og Laila Kilime, der bl.a. er kendt fra YouTube, Instagram og TikTok, har sagt ja til frivilligt at hjælpe os med at samle ind.

De har som alle andre deltagere deres egen indsamling og kommer til at opfordre deres mange hundrede tusinde følgere til at gå med i pantindsamlingen.

I januar skal Max og Laila til Etiopien og se et af de projekter, som pengene går til.

Det nytter
Selv små beløb kan gøre en forskel. 

  • For 6 pantflasker kan Danmarks Indsamling fx hjælpe 3 børn i Kenya med en varm frokost i børnehaven een 
  • For 50 pantkroner kan Danmarks Indsamling give frø til grøntsager og frugtplanter til 1 familie i Etiopien, så de selv kan dyrke deres egen mad og få en mere varieret kost.

Undgå fedtede fingre - BRING henter panten på jeres skole
Bring henter panten på jeres skole hvis I inden den 24. januar 2024 kan I fylde mere end 30 indsamlingssække fra Dansk Retursystem.

Kan I ikke nå at samle så meget, så kan I også vælge at pante selv og donere pengene via skolens egen indsamling, som vi tildeler jer.  
Læs mere om alt det praktiske

Uanset antallet af flasker og dermed penge, så gør selv et lille beløb en stor forskel for verdens sultne børn. 

Meld jer til nu

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12