fjern søgeboks

Naturfagsundervisning med LIFE Fondens undervisningsforløb

Mangler du inspiration til undersøgelsesbaseret og virkelighedsnær naturfagsundervisning? Så er LIFE Fondens gratis undervisningsforløb måske noget for dig. I alle LIFE Forløb arbejder elever med aktuelle samfundsudfordringer, der understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Læs mere her.
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
20.02.23

Hvordan kan vi løse fremtidens trafikale udfordringer? Hvordan skaffer vi mad til den stigende verdensbefolkning på en bæredygtig måde? – Det er eksempler på de virkelighedsnære naturfaglige problemstillinger, som eleverne arbejder med i et LIFE Forløb.

Virkelighedsnære naturfaglige problemstillinger på skolen
LIFE Fondens mission er at styrke børn og unges viden om og fascination af naturvidenskab gennem undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning. Det gør Fonden ved at udvikle og tilbyde skoler og ungdomsuddannelser naturfaglige undervisningsforløb gratis.

I alle LIFE Forløb arbejder elever med aktuelle samfundsudfordringer, der understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. LIFE Forløb understøtter den almindelige undervisning og lever op til relevante Fælles Mål i grundskolen og faglige mål på ungdomsuddannelserne.

LIFE Forløb til grundskolen
Mikrosafari - 1. og 2. klasse i natur/teknologi

Autopilot - 5. klasse i natur/teknologi og matematik med afsæt i teknologiforståelse

Enzymjagten - 6. klasse i natur/teknologi

Plastmissionen - 7. klasse i fysik/kemi, geografi og biologi

WeGrow – 8. klasse i biologi, fysik/kemi og geografi

Kræftens Gåde – 8. og 9. klasse i biologi, fysik/kemi og geografi

Turbovækst – 9. klasse i biologi, fysik/kemi og geografi

 

Besøg et højteknologisk laboratorium
Som afslutning på både Enzymjagten, WeGrow og Turbovækst kan eleverne arbejde i et af LIFE Fondens højteknologiske undervisningslaboratorier, enten på LIFE Campus i Kgs. Lyngby eller i et af de 65 kvadratmeter store mobile laboratorier der kører ud til skolerne. I laboratorierne ledes undervisningen af undervisere fra LIFE Fonden.

Læs mere om LIFE Fondens tilbud på www.life.dk

 

Fakta om LIFE Fonden
LIFE Fonden er en erhvervsdrivende fond med almennyttigt sigte, der har til formål at højne den naturvidenskabelige dannelse, uddannelse og forskning samt styrke danske børn og unges motivation og interesse for naturvidenskab. LIFE Fonden er støttet af Novo Nordisk Fonden.

LIFE Fonden driver det landsdækkende og almennyttige undervisningsinitiativ LIFE, der udvikler naturfaglige undervisningsforløb til skoler og ungdomsuddannelser. I LIFE Forløb arbejder elever undersøgende med virkelighedsnære samfundsudfordringer, der understøtter FN’s verdensmål. LIFE Forløb er gratis at anvende og uddeles som bevillinger fra LIFE Fonden.

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12