fjern søgeboks

Styrk dine elevers mentale trivsel: Sæt taknemmelighed på skoleskemaet

Sammen med filosoffer, psykologer og lærere har Mindhelper, som drives af de fem regioner, udviklet undervisningsmaterialet Taknemli’. Taknemmelighed er nemlig et karaktertræk, der har stor betydning for den mentale trivsel. Materialet er gratis og målrettet mod 7. 10. klasse, og du kan allerede nu skrive dig op til et klassesæt. 
Af: Mie Lund Hansen, Friskolernes Hus
Kategori
Pædagogik & skoleliv , Administration
20.03.23

Er du lærer for elever i 7., 8. 9. eller 10. klasse, og vil du gerne styrke deres trivsel og klassens fællesskab? Så har Mindhelper, som er regionernes digitale univers for unge om mental sundhed, udviklet et gratis undervisningsmateriale om taknemmelighed. Sammen med eksperter inden for filosofi, psykologi og didaktik har de lavet undervisningsforløbet Taknemli’, der strækker sig over fem lektioner á 45 minutter, og som er lige til at gå til. 

Hvorfor lige taknemmelighed? Fordi taknemmelighed er et af de karaktertræk, der har allerstørst betydning for vores mentale trivsel, viser forskning. Taknemmelighed gør os gladere, mere tilfredse og optimistiske, men den gør også en masse godt for folk omkring os, og de fællesskaber vi er en del af.

Hvad består undervisningsmaterialet af?
Undervisningsmaterialet består af øvelseshæfter til eleverne, plakater, en bog, lærervejledning og en række korte videoer, der formidler viden og introducerer øvelser.

Indtil videre har over 800 lærere brugt Mindhelpers gratis materiale, og takket være støtte fra Trygfonden arbejder de lige nu på at få produceret 1.500 nye kasser med Taknemli’-klassesæt. De er klar den 1. maj, og hvis du gerne vil modtage sådan en kasse, kan du skrive dig op lige HER. Så får du besked, så snart bestillingsmodulet åbner.

 

Læs mere HER

 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12