Friskolerne og Coronavirus - COVID-19

COVID-19

Skoler og daginstitutioner er besluttet lukkede indtil 13. april 2020 for at mindske smitten af COVID-19 virus.

På denne side samler vi løbende de myndighedsskrivelser, der tilgår friskolerne samt informerer om, hvilke relevante myndigheder, skolen skal kontakte i forbindelse med spørgsmål relateret til COVID-19.

Dansk Friskoleforening kan IKKE rådgive i sundhedsfaglige spørgsmål. Konsulenterne i Friskolernes Hus kan udelukkende henvise til de relevante myndigheders anbefalinger samt nye love og bekendtgørelser på området.

Nederst på denne side finder du information og vejledningsskrivelser, som er sendt til medlemsskoler af hhv. FRISKOLERNE og Børne- og undervisningsministeriet.

Rådgivning om konkrete temaer:

Nødpasning
Skolens fortsatte drift
Tilskud og forældrebetaling
Afholdelse af generalforsamling
Nødundervisning

Orienteringsskrivelser fra myndigheder og Dansk Friskoleforening

Orienteringsskrivelser fra Dansk Friskoleforening
Orienteringsskrivelser fra UVM

For løbende nyt om coronavirus og relevante forholdsregler se nedenstående links:

• Den centrale platform for al information om COVID-19: www.coronasmitte.dk
  • Børne- og Undervisningsministeriets FAQ til uddannelsesinstitutioner: www.uvm.dk/corona
    Sektorrelevant information vedr. tilskud, drift og undervisning.
  • Styrelsen for patientsikkerhedwww.stps.dk. I spørgsmål vedrørende karantæne, tiltag på skolerne, hjemsendelse, midlertidig lukning m.v.
  • Sundhedsstyrelsenwww.sst.dk. I spørgsmål vedrørende smitte og sygdom m.v.
  • Udenrigsministerietwww.um.dk. I spørgsmål vedrørende rejseaktivitet m.v.
  • Undervisningsministerietwww.uvm.dk. I sektorrelevante spørgsmål vedrørende drift, tilskud, prøver, eksamen m.v.
  • Medarbejder- og Kompetencestyrelsenwww.medst.dk. Ansættelsesretlig rådgivning i forbindelse med COVID-19. Styrelsen kan kontaktes på arbejdsgiver(at)medst.dk eller tlf. 25 40 97 23, mandag – fredag kl. 9-16, hvis der er behov for yderligere rådgivning.
  • Statens Seruminstitutwww.ssi.dk. I spørgsmål vedrørende status på COVID-19 udbruddet i Danmark, udbruddets begyndelse m.v.

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk