Skolebytte og venskabsklasser

Bytte, bytte, skole

Har man én gang prøvet at bytte skole med en anden, så kribler det i både elever og lærere for at gøre det igen.

Her kan du finde opslag fra skoler, der enten ønsker at bytte skole med en anden skole, eller skoler, der søger venskabsklasser andre steder i landet.

Venskabsklasser på tværs af geografi er første skridt mod et reelt 'skolebytte', og det holder blandt andet udgifterne nede, hvis en byskole kan låne en skole på landet nogle dage og vice versa.

Piger_gynger_beskaaret.png

Herborg Friskole søger skolebytte

Skolebytte i uge 23, 2018?

Vi søger en anden friskole at bytte skole med i uge 23 til foråret. Fortrinsvis fra tirsdag-fredag.

Vi har plads til ca. 80-100 elever og søger tilsvarende.

Vores friskole ligger i det midtjyske med dejlig natur/aktivitetsmuligheder og gode faciliteter på skolen med blandt andet ny multisal med springcenter. Vi kunne godt tænke os at komme til Sønderjylland, men vi er åbne for andre muligheder. Af praktiske årsager dog helst vest for Storebælt.

Er I interesseret?

Kontakt: skoleleder Maibritt Chemnitz
Tlf.: 97171701
Mail: skoleleder(at)herborg-friskole.dk

Karlskov Friskole søger skolebytte

Vi vil gerne bytte skole i uge 38 i 2018 - Skagen

Vi er en rigtig dejlig friskole beliggende tæt ved Billund og Give.

Skolen har ca 140 elever fordelt på 0. til 9. årgang.

0. til 6. årgang vil gerne på lejrskole ved Skagens området og søger derfor en friskole med plads til ca. 100 elever og voksne til at bytte skole fra onsdag til fredag i uge 38.

Vores område byder bla. på Legoland, Givskud Zoo, Vejle Ådal og meget andet. Vi har en skøn naturlegeplads.

Vi vil gerne så tæt på Skagen som muligt.

Kontakt: Nanna Bak
Mail: nanna(at)karlskov-friskole.dk

Trunderup Friskole søger skolebytte

Vi vil gerne bytte skole i uge 36 i 2018

Vi er en 162 år gammel friskole lige midt på Fyn, der søger en anden skole til skolebyt i uge 36 i 2018 tirsdag-fredag.
Vi har til daglig 94 elever, egen gymnastiksal fra 1917 m omklædning og bad + et stort udeområde med bålhytte.
Vi ligger meget tæt på Kværndrup hvortil der er (cykel / gangsti) hele vejen.
Ved Kværndrup ligger Egeskov slot. Fra Kværndrup er der god togforbindelse til Odense / Svendborg.

Vi har prøvet at bytte skole et par gange før og har mest fået gode erfaringer og spændende oplevelser. Skolebyt er en god måde at gøre det økonomisk og kunne hjælpe hinanden i forhold til oplevelser i nærområdet.

Kontakt: skoleleder Henrik på
kontoret(at)trundfri.dk eller på tlf 6227 2259

Friskolen i Lemming søger skolebytte

Vi vil gerne bytte "lejr"-skole i maj 2018

Vi er ca. 80 børn fra bhkl. – 6. klasse (Ældstegruppen skal til Kbh.)

(Gerne friskoler i Jylland)

Kontakt: Ole og Lene Kamp 86859333
email: friskolenilemming(at)fibermail.dk

Frijsendal Friskole ønsker skolebytte

i uge 19, 2018.

Vi bor midt i østjylland med kort afstand til Århus, Silkeborg, Randers og Skanderborg.

Vi er ca 160 elever og 20 voksne, der skal afsted på tur og har en del års erfaringer med skolebytte. Vi er interesserede i alle steder i landet.

Hos os kan der findes plads til omkring 200 børn + voksne.

Kontakt: skoleleder Niklas Gjerulff Hansen
Tlf.: 51806477
Mail: skoleleder(at)frijsendal-friskole.dk

Dansk Friskoleforening www.friskoler.dk

Sofiehøj Friskole klar til skolebyt!

I uge 36 eller 37, 2018

Vi har fælleslejrskole for vores 210 elever og ca. 20 voksne hver år, og i år har vi været på egen skole. Skolen har samlingssal og multihal og ligger naturskønt med skoven som nabo.

Vi søger en skole på Sjælland med god plads i uge 36 eller 37 2018. Vi ønsker 3 overnatninger.

Kontakt: elisabeth.haulund(at)sofiehoejfriskole.dk eller 22799060.

Aabenraa Friskole søger skolebytte

i uge 36, 2018  - eller uge 20/21/22, 2019

Hver 3. år tager hele vores skole på Fælleslejr - 205 elever og ca 25 voksne.

Imens vil vores skole stå til jeres rådighed: Vi bor midt i Aabenraa By tæt på Sønderborg, Flensborg, Haderslev.

Vi har selv mange og gode erfaringer med skolebytte, hvor vi kan hjælpe hinanden med al det praktiske også.

3 overnatninger er vores ønske.

Kontaktperson: Heidi Glent-Madsen, viceleder
Mail: heidiglentmadsen(at)gmail.com

Ryslinge Friskole søger skolebytte - september 2018

Ryslinge Friskole ligger midt på Fyn. Vi er placeret i et lille hyggeligt landsbysamfund.
I Ryslinge finder I hele fortællingen om Grundtvig og Kold. Derudover er der busdrift til Odense og Svendborg hver time - ca. 20 km.

Vi har 186 elever. Er Danmarks ældste eksisterende friskole og har generelt gode faciliteter.
Vores skolegård er et stort grønt område med vandhul, å og schelters.Vi søger en skole af samme størrelse. Vi er ca. 210 når vi er afsted hele flokken. Vi vil helst være på dennes side af Storebælt, men er åbne for lidt af hvert.

Vi ønsker at bytte skole i september 2018.

Kontaktperson: Anne Lambæk
Mail: kontoret(at)ryslingefriskole.dk

Friskolen Østerlars søger skolebytte

Vi vil gerne bytte skole i uge 35 i 2019.

Vi er en skole på Bornholm, der søger en skole i Roskilde og omegn, til skolebyt i uge 35 mandag-fredag i 2019. Vi har byttet skole de sidste 5 år og har kun gode erfaringer og fantastiske oplevelser hermed.

Vores skole ligger i Østerlars, og der er rigtig gode busforbindelser til hele øen herfra. Vi er ca. 140 elever + forældre og personale fra 0.-9.kl.

Kontakt: souschef Sarah Dalgaard
mail: sarah(at)friskolen-oesterlars.dk eller ring på 56498280

Skal jeres opslag med her?
Skriv en kort tekst til birgitte@friskoler.dk
Birgitte Bahlke Gram
Skriv til mig
birgitte(at)friskoler.dk

Tilmeld Nyhedsbreve

Dansk Friskoleforening udgiver to faste nyhedsbreve, som udkommer med faste intervaller.

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening