Få 5.000 kr. til et Europa-arrangement på friskolen

FRISKOLERNEs medlemsskoler kan i 2019-2020 ansøge om maksimum 5.000 kr til at arrangere aktiviteter for skolens elever med fokus på det europæiske fællesskab.

Aktiviteten kan blandt andet være politiske debatarrangementer, ungdomsmøder med europæiske unge, kulturaktiviteter, gæsteforelæsere med mere.

Aktiviteterne vil blive vurderet ud fra følgende kriterier:
- Oplysning og debat om det europæiske fællesskab
- Flest muligt af skolens elever deltager
- Gerne et åbent arrangement (lokale, forældre mm.)

Pengene er bevilliget af Europa-Nævnet.

For yderligere information eller indsendelse af ansøgning skriv til Jakob Clausager Jensen på jcj(at)friskoler.dk. Man kan forvente svar på sin ansøgning inden for fem dage.

Forslag til et arrangement:

1. Grænseløse mål

Europa og verdensmål for bæredygtighed – en workshop på skolen for både elever og forældre.

Hele Europa arbejder sammen om at løse verdens store udfordringer i forhold til klima, fødevarer, migration, plastik og meget mere. Vi er alle med til at bidrage til løsningerne. MUNDU holder oplæg på skolen med quizzer, fortællinger, debat og korte film om verdens tilstand og det europæiske samarbejde for at nå målene inden 2030.

Indhold:

• hvad handler verdensmålene om
  • hvad gør EU
  • hvad kan du og din familie selv gøre derhjemme

Pris: 5.000 kr inkl. transport.

Kontakt: mundu(at)mundu.dk

2. Mål for forandring

EU og verdensmål for bæredygtighed – et forløb om de 17 verdensmål med kreative aktiviteter, mobiler og et lokalt forandringsprojekt

EU arbejder sammen om at løse verdens store udfordringer i forhold til klima, fødevarer, migration, plastik og meget mere. Dette forløb viser vej for eleverne, så de får inspiration til at bidrage til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Forløbet indeholder et online undervisningsmateriale, et orienteringsløb i skolens lokalområde med en konkurrence og inspiration til skolens eget forandringsprojekt. Projektet gør eleverne klogere på verdens situation, og hvordan EU, den danske regering og FN arbejder hen mod en mere bæredygtig verden i 2030.

MUNDU kommer på besøg en aftalt dato og introducerer eleverne samt afvikler orienteringsløbet i samarbejde med skolens lærere.

- for elever i alle aldre

Pris: 5.000 kr. inkl. transport

Kontakt: mundu(at)mundu.dk