fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Mulige samarbejder:

Internationale samarbejder - lige nu
connect_online_world_web.jpeg

Friskoler søges til online samarbejde med Europæiske skoler
Dansk Friskoleforening søger friskoler, der ønsker at deltage i online samarbejde med skoler fra hele Europa startende fra september 2018.

Flere end 60 skoler fra 20 europæiske lande har tilmeldt sig aktiviteterne, som er igangsat af Dansk Friskoleforening. Der er tre aktiviteter tilpasset henholdsvis indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen.

Online billeder og historier viser forskelle og ligheder mellem børn
Det personlige møde mellem jævnaldrende elever er der, hvor kulturmøder har størst udbytte for deltagerne, men online samarbejde er godt til at give eleverne en forståelse for jævnaldrende børns interesser, familiemønstre, hobbyer med mere, så det enkelte barn via billeder og små historier får en forståelse for forskelle og ligheder og ikke mindst, at de danner sig billeder af børn i andre lande.

For udskolingseleverne drejer det sig hovedsageligt om at give eleverne en forståelse for at udfordringer i et land kan være anderledes i et andet, og at de oplever, at de kan være mere enig med en elev fra Spanien eller Litauen end egne klassekammerater.

Læs mere her


Udd_Forsk_mini.png

Dublin: Kursus for lærere om kreative metoder til facilitering af læring 

Det irske Erasmus+ kontor arrangerer kurset ”Professional Development Opportunity for teachers: Creative methods for facilitating learning” den 17.-19. maj 2018, hvor du kan lære om ikke-formelle læringsmetoder og tilgange.

Kurset vil give mulighed for at møde europæiske kolleger og finde samarbejdspartnere.
Læs mere


Køln: Seminar om kvaliteten af mobilitetsprojekter i skolesektoren 

Det tyske Erasmus+ kontor arrangerer seminaret "Towards high quality in KA1 mobility projects for school education staff" den 18.-19.juni 2018.
Læs mere

OBS: deadline overskredet.


MF_action_afi.png
Verdensmaal17_2.png

Verdensmåls camp for elever 

En Verdensmåls Camp har til formål, at eleverne får indblik i og reflekteret over, hvad bæredygtig udvikling er i deres egen hverdag.

De vil derfor stifte bekendtskab med Verdensmålene og dykkere dybere ned i, hvilket verdensmål de mener, er det vigtigste og udvikle konkrete handlinger for, hvordan de kan være med til at sikre en bæredygtig fremtid gennem FN’s Verdensmål. 

Læs mere her 


Burkina_Faso.gif

·       Få besøg af oplægsholder fra Burkino Faso 

Få besøg i uge 40 af Koudbi Koala fra Burkina Faso i Vest Afrika. Koudbi er en erfaren underviser og ildsjæl, der er dybt engageret i uddannelse, kultur og sociale forhold i Burkina Faso.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Dansk Friskoleforening udgiver hver anden uge nyhedsbrevet SkoleNyt.

SkoleNyt holder dig opdateret om regler, rådgivning samt nyt fra det uddannelsespolitiske område.


Ja, tak. Send mig SkoleNyt hver anden uge.

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

Dansk Friskoleforening

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12