Online samarbejde - alle klassetrin

Har du spørgsmål til nedenstående muligheder eller ønsker om andre online projekter, er du meget velkommen til at kontakte international konsulent i Dansk Friskoleforening, Jakob Clausager Jensen, jcj(at)friskoler.dk (22361153)

Følgende projekter kører i foråret 2019:

Indskolingen:

1. Teddy Bear project - aldersgruppe 8-10 år (start 1. September 2019)

Skoler fra hele Europa er inviteret - skriv til jcj(at)friskoler.dk hvis interesseret. Hver friskoleklasse tildeles en europæisk samarbejdspartner, som de samarbejder med vie Facebook, e-mail, eTwinning eller lignende.

A group of Danish primary schools students age 8-10 are looking for European schools to participate in a teddy bear project starting September 1st 2019. Each class has a Teddy Bear which visits one European class (students same age) - the teddy bear sends pictures back home using a Twin Space or a Facebook group where teachers can upload pictures with a short text connected to it.
The purpose is to have the pupils "meet" European pupils of same age - how they live, spare time activities, toys, class room, families, pets etc.

Mellemtrinnet

2. ePal project - aldersgruppe 11-14 år (start 1. september 2019)

Skoler fra hele Europa er inviteret - skriv til jcj(at)friskoler.dk hvis interesseret. Hver friskoleklasse tildeles en europæisk samarbejdspartner, som de samarbejder med via eTwinning, Facebook, e-mail eller lignende.

A group of Danish primary schools students age 11-14 are looking for European schools to participate in an epal project starting September 1st 2019. Each class has a European partner class (students same age) which they cooperate with using a Twin Space or a Facebook group where teachers can upload pictures, videoes and articles. Each pupil has an epal whom he or she writes with (in English).
The purpose is to have the pupils have a deeper understanding of European pupils (interest, family traditions, culture and local area) of same age.

Udskolingen

3. EU debate project - aldersgruppe 15-17 år (april og maj 2019)

Skoler fra hele Europa er inviteret - skriv til jcj(at)friskoler.dk hvis interesseret. Alle tilmeldte lærere inviteres til et fælles Twin Space hvor 15 spørgsmål omhandlende EU er klar til at eleverne kan debattere med jævnaldrende unge.

A group of Danish secondary schools students age 15-17 are looking for European pupils/classes from as many countries as possible to participate in an EU debate using Twin Space.

• What does Europe mean to me?
  • How to make young Europeans vote at elections.
  • In what areas does it make sense to cooperate-why or why not: environment, climate, defence, Euro, consumer protection, EU external borders (Schengen), EU or national trade agreements, distribution of migrants, etc.

The Twin Space will be ready from March 2019, and the debate will run from April 1st till May 31st 2019.

The language used will be English.

Interesseret i andre projekter?

Kontakt international konsulent i Dansk Friskoleforening, Jakob Clausager Jensen, for at høre hvad du ellers kan lave med dine elever i ind- og udland.
Ring til Friskolernes Hus
Jakob Clausager Jensen