Online samarbejde - alle klassetrin

Har du spørgsmål til nedenstående muligheder eller ønsker om andre online projekter er du meget velkommen til at kontakte international konsulent i Dansk Friskoleforening Jakob Clausager Jensen, jcj@friskoler.dk (22361153)

Følgende projekter kører fra 1. september 2018

Indskolingen:

1. Teddy Bear project - aldersgruppe 8-10 år (start 1. september)

Skoler fra hele Europa er inviteret - skriv til jcj@friskoler.dk hvis interesseret

A group of Danish primary schools students age 8-10 are looking for European schools to participate in a teddy bear project in the coming school year (starting September 2018). Each class has a Teddy Bear which visits one European class (students same age) - the teddy bear sends pictures back home using a Twin Space or a Facebook group where teachers can upload pictures with a short text connected to it.
The purpose is to have the pupils "meet" European pupils of same age - how they live, spare time activities, toys, class room, families, pets etc.

Mellemtrinnet

2. ePal project - aldersgruppe 11-14 år (start 1. september)

Skoler fra hele Europa er inviteret - skriv til jcj@friskoler.dk hvis interesseret

A group of Danish primary schools students age 11-14 are looking for European schools to participate in an epal project in the coming school year (starting September 2018). Each class has a European partner class (students same age) which they cooperate with using a Twin Space or a Facebook group where teachers can upload pictures, videoes and articles. Each pupil has an epal whom he or she writes with (in English).
The purpose is to have the pupils have a deeper understanding of European pupils (interest, family traditions, culture and local area) of same age.

Udskolingen

3. EU debate project - aldersgruppe 15-17 år (kører kun september måned)

A group of Danish secondary schools students age 15-17 are looking for European pupils/classes from as many countries as possible to participate in an EU debate using Twin Space.
What does Europe mean to me?
How to make young Europeans vote at elections.
In what areas does it make sense to cooperate-why or why not: environment, climate, defence, Euro, consumer protection, EU external borders (Schengen), EU or national trade agreements, distribution of migrants, etc.

The Twin Space will be ready from August 2018, and the debate will run from 1st September till 1st October 2018.

The language used will be English.

SkoleNyt holder dig opdateret om regler, rådgivning samt nyt fra det uddannelsespolitiske område.

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening