Køng Idrætsfriskole, Børnehave og Vuggestue søger ny leder

Køng Idrætsfriskole, Børnehave og Vuggestue er en ung organisation, der er klar til at byde dén nye leder velkommen, der har mod på at træde ind i et ledelsesteam med engagement, hjerte og den rette friskoleånd.

På Køng Idrætsfriskole, Børnehave og Vuggestue tror vi på, at alle er del af fællesskabets store krop. Vi siger ikke blot ja fra tid til anden, men bestandigt ja til hinanden. Efter den formelle sammenlægning af friskole, børnehave og vuggestue i 2017 er det nu tid til at tage det næste skridt mod at blive en endnu mere homogen enhed. Vi søger derfor en leder, som - med respekt for Køngs værdier - kan gå forrest med nytænkning, visioner og handlekraft.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de seneste år har budt på mange udfordringer og tilbageslag for Køng, men med altid dedikerede medarbejdere, en fornuftig økonomi, en ny og stærk bestyrelse - og et stigende børnetal - tegner fremtiden sig lys.

Vi tror på, at vi med udgangspunkt i Grundtvigsk tankegang kan inspirere vores børn til at blive ansvarsfulde samfundsborgere med mod til at lege for livet og leve for leg.

Vi har en fagligt velfunderet medarbejdergruppe, vidt forskellige mennesker - der stritter i alle retninger - men som ved, hvordan de er blandet.

På Køng Idrætsfriskole, Børnehave og Vuggestue er humør, umiddelbarhed og nærvær altafgørende. Vi er voksne, der griner. Vi er voksne, der lytter - og voksne, der synger. Vi samler på små børns smil, men det er også os voksne, der i dagligdagen sørger for, at de bryder ud, kommer løs, bliver fri - og det gør vi.

Når vi på Køng Idrætsfriskole, Børnehave og Vuggestue siger idræt, mener vi leg, motorik, boldspil, dans, gymnastik, fysisk træning og aktive frikvarterer - og at vi på alle friskolens klassetrin kommer hurtigt langt omkring. Vi giver ikke blot børnene lyst til at bruge kroppen, men vægter også idrætskultur, sans for fairplay, åbenhed overfor nyt - og hvordan man bliver en god medspiller i alle livets facetter.

Når vi lægger vægt på friluftsliv, mener vi en direkte kontakt til naturen. Køng har en stor og nyanlagt friluftsplads, egen å, egen skoleskov, friluftsliv som fag og en køkkenhave, hvor der pusles med rødbeder, selleri og pastinak. Og hvert år tager hele skolen på lejrtur sammen et sted derude, hvor lærken hænger under himlen.

Vi ønsker, at en kommende leder kan bidrage til øget fokus på disse værdier.

I skolens hverdag er en grundpille den daglige fællessamling, der regnes som en del af undervisningstiden, og som af samme grund altid har fagligt indhold - formidlet gennem den levende fortælling. En leder på Køng skal således være indstillet på i samarbejde med det øvrige personale at kunne varetage fællessamlinger og kunne fortælle lige så engageret for børnehaveklassebørn som udskolingsbørn - om livet og om sivet.

I børnehave- og vuggestuehverdagen er en grundpille arbejdet med at skabe glade børn i balance. Dette gøres gennem kreativ leg og bevægelse på vores stimulerende udeområde og i vores veludstyrede motorikrum, hvor fokus på kroppen og kropslig læring lader børnene danse, bare sanse, gøre hvad de kan - alt sammen i det forpligtende fællesskabs trygge rammer.

En tredje grundpille er vores fælles frokost, hvor vi alle hver dag spiser maden, som vores dygtige køkkenpersonale har tilberedt. Vi tror på, at selvom kroppene er mange, så er appetitten én. Det daglige samvær over et godt måltid mad giver ikke blot den fornødne energi til at lære, men hjælper også med til at holde hjertet åbent og sindet frit.

På Køng Idrætsfriskole, Børnehave og Vuggestue er vi i alt 150 børn og 20 voksne. Centralt for os er nærvær, forskellighed og et engageret og forpligtende forældresamarbejde, som er baseret på tillid, indflydelse og troværdighed. Vi snakker med hinanden, hjælper hinanden, og løfter sammen vores sociale ansvar. Hos os er afstanden lige så kort fra tanke til handling, som den er mellem faglighed og dannelse.

Det er ikke et krav, men genklinger dine tanker af friskolesange under læsningen af dette jobopslag, kan du være lige præcis den, vi søger. Kan du se dig selv som en ledende, inspirerende og visionær del af vores fællesskab, vil vi derfor glæde os til at give dig en rundvisning og til at læse din ansøgning.

Kontakt konstitueret skoleleder Søren Enok Petersen på 2384 6299 eller bestyrelsesformand Johnny Harboe på 2712 6090.

Ansøgningen sendes pr. mail på friskole@koeng.dk inden d. 6/6 2019. Samtaler vil blive afholdt i uge 24 og 25 med ansættelse pr. 1/8 2019.

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og LC.

Kontaktinformation:

Køng Idrætsfriskole