Køng Idrætsfriskole og idrætsbørnehave/vuggestue søger leder

Køng søger leder!

Køng Idrætsfriskole og idrætsbørnehave/vuggestue søger leder til at gå forrest i at samle hele institutionen og at fastholde visionen:

Køng skaber rummelige fællesskaber gennem læring, udeliv og idræt for alle.

Kan du se dig selv i det, og bliver du motiveret af at skabe sociale og lærende fællesskaber for alle fra 0-16 år? Brænder du for friskoleånden og udeliv? Så kom til tasterne – så er det DIG vi gerne vil høre fra!

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de seneste år har budt på mange udfordringer og tilbageslag for Køng, men med altid dedikerede medarbejdere, en fornuftig økonomi, en ny og stærk bestyrelse og et overordnet stigende børnetal tegner fremtiden lys. I 2017 blev skole og børnehave/vuggestue lagt sammen og tæller i dag samlet 150 børn og 20 voksne.

Som ny leder på Køng bliver du således overordnet leder for organisationen, skoleleder på skolen, samt leder for og samarbejdspartner med daglig leder i vuggestue/børnehaven. Der bliver et nært samarbejde med souschef, lærere, pædagoger og øvrige medarbejdere.

En leder på Køng er:

• En der både kan gå foran, ved siden af og bagved
  • En der profilerer og synliggør Køng
  • En der kan gå forrest i både fest og krise
  • En der har lyst til at tage med på mariehønejagt på naturlegepladsen
  • En der er fyldt med idéer, inspiration og udvikling
  • En der rummer børn og medarbejderes kreative indfald
  • En der gør Køng til en god arbejdsplads
  • En der er en del af børnenes hverdag og giver kram første dag efter ferien
  • En hvis dør er åben, når hverdagen er svær eller fantastisk

Desuden er det vigtigt for os, at du har erfaring med skoleledelse, skoleøkonomi og ”de mere skæve børn”.

Vi tilbyder:

Fællesskab
Køng er først og fremmest rummelige fællesskaber, der blandt andet får udtryk gennem fællesamlinger, historiefortælling, og udeliv med fagligt indhold. Det fælles måltid, hvor vi hver dag spiser køkkenets lækre mad sammen, giver plads til den uformelle samtale mellem børn og voksne, mens vi tanker op til endnu mere leg og læring. Fælles oplevelser for alle fra 0-16 år.

Tillid
Rummeligheden kræver tillid. Tillid til børnene. Når vi møder børnene hvor de er, får de mulighed for at møde kammeraterne, trives i hverdagen og lære i skolen. Tillid til de voksne. Når ungerne kender deres voksne og ved, at vi kender dem, føler de sig trygge.

Troværdighed
Tillid kommer blandt andet af troværdighed. Køng er en idebåret organisation. Vi tror på vores værdier, og gør hvad vi siger. Forældre, børn og medarbejdere er det vigtigste på Køng, og de tegner det Køng, der er netop nu.

Indflydelse
I et troværdigt fællesskab er der også indflydelse. Køng står for et sundt, afslappet og forpligtende forældresamarbejde. Der er reel børneinddragelse. Man må sige sin mening og være med til at finde løsninger. Køng har dygtige medarbejdere, med frihed til at være de bedste lærere og pædagoger de kan.

Idræt:
Redskaberne til indflydelse og fællesskab er blandt andet motorik, boldspil, dans, gymnastik, fysisk træning og aktive frikvarterer, men der er også aktiv læring i alle fag. Gennem idrættens værdier forsøger vi at gøre børnene til gode med- og modspillere også udenfor banen.

Udeliv:
En vigtig del af Køng er at kombinere bevægelse, faglighed og udendørs aktiviteter. Vi vægter den direkte kontakt med naturen, hvor de yngste børn finder bænkebiddere på udedagen, og de store børn iagttager termodynamikkens 2. lov i praksis.  Det giver frisk luft til hjernen at mestre båltænding eller at kende smagen af mudderkage.

Køng skaber rummelige fællesskaber gennem læring, udeliv og idræt for alle.
Har du det som os, glæder vi os til at læse din ansøgning.

Kontakt konstitueret skoleleder Søren Enok Pedersen på telefon 2384 6299 eller bestyrelsesformand Christian Heller på telefon 2490 4464 for at komme på rundvisning.
NB: i sommerferieperioden kontaktes Christian Heller.

Vi modtager ansøgningen på mail på friskole(at)koeng.dk så snart du har skrevet den. Samtaler vil blive afholdt fra uge 34 med ansættelse så hurtigt som muligt.

Ansættelse sker i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og LC.

Kontaktinformation:

Køng Idrætsfriskole