Åben Skole

Banner1.jpg

KÆRE FORÆLDRE OG ANSATTE

Dansk Friskoleforening lægger igen i år op til åbent hus på alle landets grundskoler. Vi kalder det ÅBEN SKOLE. Formålet med initiativet er, at alle grundskoler inviterer forældre og andre interesserede til en præsentation af skolen for at sætte fokus på, at mangfoldigheden blandt de danske skoler er stor. Vi vil gerne opfordre til, at alle, der gerne vil lære skoler i Danmark bedre at kende, får en årlig chance for at kigge indenfor.

Dansk Friskoleforening står bag initiativet, men ønsket er, at alle landets grundskoler – også folkeskoler – vil holde Åben Skole.

Hvornår?
Åben Skole finder hvert år sted den første torsdag i november. I år afholdes Åben Skole derfor:

torsdag den 1. november.

Tidsrummet planlægges lokalt, men mange skoler holder åbent i tidsrummet fra klokken 15-19. De fleste skoler vil annoncere på deres hjemmeside, hvis skolen afholder Åben Skole.

Hvorfor?
Formålet med den fælles Åben Skole-dag er, at forældre og andre interesserede får mulighed for at få et indtryk af de lokale skoler og af skolernes forskelligheder. Ikke to skoler er ens, og derfor er det af stor værdi at kende områdets skoler, når man som forældre skal vælge skole til sit barn eller hvis man som almindelig borger gerne vil møde sin nabo-skole. Åben Skole handler om at lukke skolerne op, nedbryde fordomme og kvalificere både skolevalget men også samtalen om skolen.

Se videoen herunder - så får du på 2 minutter et indtryk af, hvad Åben Skole går ud på.

Hvordan?
Vi har gjort det let for jer! Dansk Friskoleforening stiller gratis kampagnematerialer til rådighed for alle skoler, der ønsker at deltage i Åben Skole.
Det vil hjælpe jer med både at planlægge, kommunikere om og afholde Åben Skole på jeres skole. Se kampagnematerialer

Kontakt Friskolernes Hus
Ring til Friskolernes Hus
Maren Skotte
Skriv til mig
maren(at)friskoler.dk

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening