Rent vand i Afrika

Engagér din skole i indsamlingen og vær med til at gøre en forskel i Afrika

Afrikas børn lider voldsomt under de ændrede klimaforhold, som rammer jordkloden i disse år.

Vi har sat luppen på det østlige Afrika, hvor brønde tørrer ud, eller oversvømmes med forurenet vand efter de hyppigere skybrud, som hærger landene.

Vi håber på, at ihvertfald 100 friskoler vil tage handsken op og lave en indsamling til børnene i Afrika. Og alle beløb er velkomne. Vi samarbejder med Folkekirkens Nødhjælp, som sørger for, at pengene går til rent vand i de mest kritiske områder. En effektiv brønd giver selvfølgelig drikkevand, men sørger også for grønt liv i køkkenhaver og marker. En vej til at sikre børn mad, sundhed og tid til skolegang.

På Den Fri Hestehaveskole ved Århus valgte de at bruge Åben Skole-dagen til at samle penge ind. Og det foregår i børnehøjde og med hele indskolingen i spidsen.

"Det er vigtigt, at indsamlingen knytter sig til en aktivitet. At børnene bliver aktiveret, så det ikke bare er skolen, som indbetaler et pengebeløb," siger skoleleder Vibeke Helms.

Og på Druestrup Friskole løb eleverne over 20.000 kroner via et sponsorløb arrangeret af skolens 8. klasse.

Læs om deres erfaringer her

Grydeklart materiale

Til indsamlingen er udarbejdet et "lige-til-at-gå-til" materiale fra DKM i Århus. Den kendte entertainer Sigurd Barrett bruger sine tøjdyr Topper og Snapper til at bringe vand-problematikken helt ned i børnehøjde. "Hvor meget vand bruger I selv til at bade i?, og "Hvad gør man egentlig, når man ikke længere kan få vand op ad sin egen brønd".

Om projektet: "Friskolebørn hjælper børn i Afrika"

Projektet er et samarbejde mellem FRISKOLERNE, Folkekirkens Nødhjælp og Danmarks Kirkelige Mediecenter.

Alle deltagende skoler modtager efter indsamlingen et diplom og får løbende nyheder fra projektet.

I foråret 2017 modtager I en ny film, hvor Topper besøger en nybygget brønd og fortæller børnene om "det nye liv" i landsbyen.

Yderligere information:

Per Ølholm