At stå mål med - og på mål for god undervisning

AT STÅ MÅL MED - OG PÅ MÅL FOR GOD UNDERVISNING

Onsdag den 27. februar 2019 inviterer Dansk Friskoleforening til konference i den gode
undervisnings navn.

Hvad vil det sige at stå mål med - og sætte mål for undervisningen på friskoler?

Medvirkende:

Cand. psych., Ph.d. Lene Tanggaard
Lektor cand.pæd. Niels Jakob Pasgaard
Lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand

Få bogen udleveret på dagen!

Prisen for deltagelse på 395 kr. er inkl. et eksemplar af bogen 'Folkeskolen – efter læringsmålstyringen'.

Ved tilmelding efter den 21. februar, vil du ikke få bogen tilsendt før konferencen, men udleveret på dagen.

Med afsæt i sin nye bog ”Folkeskolen – efter læringsmålstyringen” kritiserer lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand, målenes dominans i skolen og i undervisningen.

Keld Skovmand skitserer, hvordan de læringsmål som Forenklede Fælles Mål er bygget på, hverken hviler på et empirisk eller teoretisk grundlag, men snarere en bestemt politisk dagsorden - og hvad dette har gjort og gør ved den måde, der tales om og arbejdes med mål i skolen på.

Du får Keld Skovmands bud på, hvad det er for mål friskoler skal stå mål med. Og hvordan man kan arbejde med mål i og for undervisningen som skoler med udbredt pædagogisk frihed.

Handler det om mod til at arbejde uden mål? Eller om mod til at stå ved sit formål? Kort sagt: Hvad betyder mål for undervisningen?

13.00Velkomst
Formand for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen
13.05At stå mål med – og stå på mål for et formål.
Hvad betyder mål for undervisningen?
Lektor, ph.d., cand. phil. Keld Skovmand
14.05Formål og læringsglemsel

Cand. psych., Ph.d. Lene Tanggaard

14.50Kaffepause
15.30Skolens formål og mål
Lektor, cand.pæd. Niels Jakob Pasgaard
16.00Paneldebat: De ti bud om mål

Med udgangspunkt i "De ti bud om mål" fra Keld Skovmands bog 'Folkeskolen - efter læringsmålstyringen?'
I panelet: Cand. psych., Ph.d. Lene Tanggaard, Lektor cand.pæd. Niels Jakob Pasgaard m.fl. og lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand.

(med forbehold for ændringer)

Tovholder på dagen er Sune Jon Hansen, FRISKOLERNE

Praktisk:
Pris: 395 kr. pr. person inkl. 1 eksemplar af bogen ’Folkeskolen – efter læringsmålstyringen?
(Udkommer 1. februar på Hans Reitzels Forlag)

Program (pdf) pilTilmeld dig pil
Tilmeld dig pil

Læs interviewet med skoleforsker, lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand i det seneste nummer af magasinet FRISKOLEN

Skoleforsker, Keld Skovmand, leverer i en ny bog en sønderlemmende kritik af det forskningsmæssige fundament for målstyringen i folkeskolereformen.

I dette interview ser han på friskolernes rolle i en tid, hvor folkeskolen har glemt sit formål, og friskolerne har tilgang af børn, hvis forældre fravælger folkeskolen, frem for at tilvælge friskolen.

Læs interviewet her

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

Dato:
onsdag den 27.2.2019
kl. 13-17

Sted:
Odeon Odense
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C.

T:66147800
www.odeonodense.dk

Pris: 395 kr. pr. person (inkl. 1 eksemplar af bogen, 'Folkeskolen - efter læringsmålstyringen').

Ring til Friskolernes Hus
Peter Mondrup