At stå mål med - og stå på mål for god undervisning

AT STÅ MÅL MED - OG STÅ PÅ MÅL FOR GOD UNDERVISNING

Onsdag den 27. februar 2019 inviterer Dansk Friskoleforening til konference i den gode
undervisnings navn.

Hvad vil det sige at stå mål med - og sætte mål for undervisningen på friskoler?

Medvirkende:

Cand. psych., Ph.d. Lene Tanggaard
Lektor cand.pæd. Niels Jakob Pasgaard
Lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand

Med afsæt i sin nye bog ”Folkeskolen – efter læringsmålstyringen” kritiserer lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand, målenes dominans i skolen og i undervisningen.

Keld Skovmand skitserer, hvordan de læringsmål som Forenklede Fælles Mål er bygget på, hverken hviler på et empirisk eller teoretisk grundlag, men snarere en bestemt politisk dagsorden - og hvad dette har gjort og gør ved den måde, der tales om og arbejdes med mål i skolen på.

Du får Keld Skovmands bud på, hvad det er for mål friskoler skal stå mål med. Og hvordan man kan arbejde med mål i og for undervisningen som skoler med udbredt pædagogisk frihed.

Handler det om mod til at arbejde uden mål? Eller om mod til at stå ved sit formål? Kort sagt: Hvad betyder mål for undervisningen?

13.00Velkomst
Formand for Dansk Friskoleforening, Peter Bendix Pedersen
13.15At stå mål med – og stå på mål for et formål.
Hvad betyder mål for undervisningen?
Lektor, ph.d., cand. phil. Keld Skovmand
14.30Formål og læringsglemsel

Cand. psych., Ph.d. Lene Tanggaard

15.15Kaffepause
16.00Paneldebat: De ti bud om mål

Med udgangspunkt i "De ti bud om mål" fra Keld Skovmands bog 'Folkeskolen - efter læringsmålstyringen?'
I panelet: Cand. psych., Ph.d. Lene Tanggaard, Lektor cand.pæd. Niels Jakob Pasgaard m.fl. og lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand.

(med forbehold for ændringer)

Tovholder på dagen er Sune Jon Hansen, Dansk Friskoleforening

Praktisk:
Pris: 395 kr. pr. person inkl. 1 eksemplar af bogen ’Folkeskolen – efter læringsmålstyringen?
(Udkommer ultimo januar på Hans Reitzels Forlag)

Tilmeld dig pil
keld_sk.png

(Udkommer på Hans Reitzels Forlag ultimo januar)

Læs interviewet med skoleforsker, lektor, ph.d. og cand. phil. Keld Skovmand i det seneste nummer af magasinet FRISKOLEN

Skoleforsker, Keld Skovmand, leverer i en ny bog en sønderlemmende kritik af det forskningsmæssige fundament for målstyringen i folkeskolereformen.

I dette interview ser han på friskolernes rolle i en tid, hvor folkeskolen har glemt sit formål, og friskolerne har tilgang af børn, hvis forældre fravælger folkeskolen, frem for at tilvælge friskolen.

Læs interviewet her

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

Dato:
onsdag den 27.2.2019
kl. 13-17

Sted:
Odeon Odense
Odeons Kvarter 1
5000 Odense C.

T:66147800
www.odeonodense.dk

Pris: 395 kr. pr. person (inkl. 1 eksemplar af bogen, 'Folkeskolen - efter læringsmålstyringen').

Ring til Friskolernes Hus
Peter Mondrup
Skriv til mig
peter-m(at)friskoler.dk

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening