Certificeringsuddannelse for tilsynsførende

Sådan bliver du optaget på Certificeringsuddannelsen

For at blive certificeret som tilsynsførende på en fri grundskole, skal du have taget den lovpligtige 3-dages Certificeringsuddannelse.

For at blive optaget på Certificeringsuddannelse, skal du sende en ansøgning med relevante dokumenter til den skoleforening, der arrangerer den aktuelle uddannelse.

Først når du modtager en bekræftelse fra skoleforeningen om godkendelse, kan du betragtes som optaget og tilmeldt uddannelsen.

Har du spørgsmål vedr. optagelse og ansøgning kan du skrive eller ringe til Lene Glargaard i Friskolernes Hus.

Krav til ansøgere
Om ansøgning og indstilling
Se samlet oversigt over Certificeringsuddannelser og Gen-certificeringskurser

Om den 3-dages lovpligtige Certificeringsuddannelse

En certificering opnås ved deltagelse i en tre dages certificeringsuddannelse, hvorefter den tilsynsførende skal gen-certificeres. Både certificering og gen-certificering gælder i 5 år. Der kan søges gencertificering, når man har været certificeret i 3 år.

Certificeringsuddannelsens indhold
Certificeringsuddannelsen indeholder fire moduler, der hver har en varighed på 5 - 8 timer:

1. Et grundmodul om friskoleloven og lovens krav til tilsyn
2. Et fagligt pædagogisk modul om indholdet i tilsynet med undervisningen på en fri grundskole
3. Et modul om frihed og folkestyre om tilsynet med om skolen lever op til friskolelovens friheds- og folkestyrekrav
4. Et metode - og procesmodul om tilsynsmetoder m.m.

Der kan søges om merit for et eller flere moduler. Merit opnås ved at medsende relevant dokumentation herfor. Det skal dog bemærkes, at der i de senere år kun er givet merit i få tilfælde.

Lovpligtig evaluering enten ved selv-evalulering eller tilsynsførende

Frie grundskoler skal ifølge friskoleloven §9 enten selv evaluere skolen regelmæssigt, eller vælge en tilsynsførende.

Skolerne kan vælge mellem de tilsynsførende, der allerede er certificeret af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet - eller pege på en ny, der så gennemgår en certificeringsuddannelse.
Se liste over certificerede tilsynsførende.

Skolen skal efter valg af tilsynsførende orientere Styrelsen for Undervisning og Kvalitet om, hvem der er valgt, ligesom det skal fremgå af skolens hjemmeside.

Se alle kurser og arrangementer

pil
Tilbage til Undervisning, elever og tilsyn pil Tilbage til værktøjer pil
Certificeringsuddannelsen for tilsynsførende ved frie grundskoler er en tre-dages lovpligtig uddannelse.

En certificering gælder i 5 år.

Gen-certificering opnås ved deltagelse i et et-dages kursus.

Se Fordelingssekretariatets samlede kursusplan
Har du spørgsmål til certificering?
Ring eller skriv til os, hvis du har spørgsmål vedr. certificeringsuddannelsen.
Peter Højgaard Petersen
Skriv til mig
peter-h(at)friskoler.dk
Lene Glargaard
Skriv til mig
lene(at)friskoler.dk

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening