Kreativitet, dannelse og bæredygtighed 2018

Vores viden og indsigt i bæredygtighedens nødvendighed er enorm.

Alligevel er der brug for handling og ny kreativ tilgang, hvis vi i dannelses-processerne skal finde nye veje, ny adfærd, nyt håb, ny didaktik, ny pædagogik, et nyt mindset – hen mod en bæredygtig verden.

Derfor skal vi mødes til Kreativitet, dannelse & bæredygtigheds-konferencen den 27. september 2018.

Krea_2018_streg.png

VERDENSMÅLENE SOM RAMME OM KREATIVITET, DANNELSE & BÆREDYGTIGHED

På mangfoldige områder er ‘business as usual’ ikke en mulighed i fremtiden. Derfor er der behov for kreativitet på mange felter.

Nye veje; nye metoder; nye mål; nye måder at måle, veje og tælle på. Nye dannelsesidealer. Er der noget smukkere end at forestille sig fremtidens generationer vokse op med et levende ønske om at passe på jorden og alt liv på jorden? Det er, hvad bæredygtighed og bæredygtig dannelse handler om. Verdensmålene er mål for hele verden. Idealet er, at ingen må lades tilbage.

De 17 verdensmål er en præcisering af, hvad dette konkret handler om. Alle kan og bør forholde sig til verdensmålene, og derfor skal alle i fremtiden lære om disse mål for en smukkere, mere retfærdig og mere solidarisk verden.

Steen Hildebrandt, Ph.D., professor & adjungeret professor.

Program

Tovholder på dagen er Lars Geer Hammershøj, ph.d. og lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet, Aarhus Universitet

9.00 Morgenbrød & ankomst

9.30 Velkomst

9.40 Pitches 1-5:

1. Laboratoriet for bæredygtighed ved Elsebeth Gerner Nielsen
  2. Haver til Maver: Hvorfor er det vigtigt? ved Amalie Dynes Ørsted
  3. Alting sitrer. Børn, natur og dannelse for en bæredygtig fremtid ved Malene Bendix
  4. Mod til at handle og vove ved Steen Møller
  5. Bæredygtig pædagogik som en ressource ved Lone Greve

11.00 Kreativitetens karakteristik i grundskolen og ungdomsuddannelser. Foredrag ved Lars Geer Hammershøj

12.00 Designmåltid – en skræddersyet madoplevelse skabt i samarbejde mellem køkkenpersonale og designere

13.00 Workshop 1-5:

1. STEEN MØLLER: Samtale om bæredygtige muligheder og betydningen af at gøre noget og turde eksperimentere, tænke nyt og afprøve løsninger, der trækker mod en mere bæredygtig livsstil.

2. DESIGNSKOLEN KOLDING: Værdikædekortlægning og redesign af hverdagsprodukter

3. VESTER SKERNINGE FRISKOLE: Bæredygtighed i en skolepraksis og dannelsestænkning

4. INSERO: Urban Gardening ved Anders Pagh

5. UNGDOMSBYEN: Generation Verdensmål ved Julie Kolath
(Yderligere beskrivelse af workshops følger)

14.15 Kaffe

14.30 Kreativitet, kunst og kultur og bæredygtig dannelse ved Lone Belling

15.15 Indtryk og refleksioner: Paneldebat med Lone Belling, pitchere og workshopholdere. Faciliteret af Lars Geer Hammershøj.

15.45 Afslutning ved Lars Geer Hammershøj

16.00 Tak for i dag og på gensyn i 2019

Krea_2018_streg.png

Konferencen er for lærere, ledere, pædagoger, bestyrelsesmedlemmer og andre med interesse i emnet.
Hent det fulde program herunder.

Få det trykte program på Efterskoleforenings, Folkehøjskolernes og Dansk Friskoleforenings års- og landsmøder i foråret 2018.

Tilmelding via nedenstående link senest den 15. august 2018.

Designskolen Kolding

dk_building_square.jpg

Talenternes internationale legeplads

Designskolen Kolding danner rammerne for årets konference. Et lokalt forankret læringsmiljø, der arbejder internationalt og på universitetsniveau, der har rødder i en lang demokratisk tradition.

Designskolen Kolding er en selvejende institution under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Skolen uddanner designere på bachelor- og kandidatniveau.

Designskolen Kolding har knap 380 aktive studerende og et antal ph.d.-studerende, herunder erhvervs-ph.d.-studerende. Hvert år optager skolen omkring 90 nye studerende.
I tillæg tilbyder skolen en kandidatuddannelse i designledelse i samarbejde med Syddansk Universitet.

DET KREATIVE SKOLENETVÆRK blev dannet i 2011 på initiativ fra Faaborgegnens Efterskole. Senere kom Vester Skerninge Friskole, Den frie Lærerskole, Odense Fagskole, Uhre Friskole og Osted Friskole med. Dengang talte vi om ”Aftryk - en anden vej” og  fornyelsens kunst.

Netværksdannelsen er åben og fri, og intentionen er at få alle typer af uddannelsesinstitutioner med; fra grundskoler til videregående uddannelser.

Vær med i Det Kreative Skolenetværk på Facebook

FB-f-Logo__blue_72.png

KREATIVITET, DANNELSE & BÆREDYGTIGHED

27. september 2018 på Designskolen Kolding
Pris: 750 kr.

Konferencen 'Kreativitet, dannelse og bæredygtighed' er den 6. i rækken, arrangeret af DET KREATIVE SKOLENETVÆRK.

Læs Det Kreative Skolenetværks manifest på Facebook.

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening