Friskolen TALKS

Friskolen FREE-TALKS  - videointerviews med noget på hjerte

Distraktionens tidsalder

Det tager 10 sekunder at skimme denne rubrik.

Måske er du allerede videre i tankerækken. Din telefon brummer, noget virker vigtigere.

Chefredaktør Lea Korsgaard fra netmediet Zetland går til kamp mod en hel befolknings vigende evne til at fokusere – og håbe.

"Vi ønsker det bedste for Danmark"

Afdelingsleder Allaa Al-Naqach fra Al-Hikma skolen i København fortæller i denne video om livet på hans friskole.

Om forældre der er bange for at miste deres børn og kultur. Om overskrifter der suger energien ud af det daglige arbejde. Og en stribe argumenter for, at det giver mening at lade børn af indvandrere få en blød start i en tosproget friskole frem for at tvinge dem i folkeskolen.

Interviewet varer 11 minutter.

Børn er kosmiske væsener, som skal forstå - og orientere sig i verden

Steen Hildebrandt er professor emeritus, Ph.D i Organisations- og ledelsesteori. I denne talk kan du høre Steen Hildebrandts tanker om skolens centrale rolle i den humanistiske revolution, som han tror vil ske indenfor de næste 100 år. Om FNs Verdensmål som en ny vision for en bedre verden, og om tendensen til intolerance, som vi må bekæmpe.

"Børn er kosmiske væsner og skal forstå at orientere sig i verden. Bedre og mere end de gør i dag."

Sandheden og demokratiet er under enormt pres

Vincent Hendricks er professor ved Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet.
I denne talk diskuterer han problemet ved, at vi ikke længere er i stand til at skelne mellem sandt og falsk på internettet.

"Hvad er er viralt er ikke nødvendigvis sandt - og hvad der er sandt er ikke nødvendigvis viralt."

Du er intet, uden alle de andre!

Lektor og tidligere medlem af Etisk Råd Mickey Gjerris forklarer, hvorfor forpligtende fællesskaber er så vigtige for os mennesker. Med referencer til både K.E. Løgstrup, Dalai Lama og Palle alene i verden tager han dig med rundt i fællesskabernes teori.

Filmet marts 2017 /Location: Sektion for bioetik, Københavns Universitet / Interviewer: Per Ølholm, redaktør, Friskolen

I Dansk Friskoleforening er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning.

Dansk Friskoleforening