"Jeg kunne godt ønske, at jeg levede i en anden tid"

Læs Magasinet Friskolen NU! - psst...det er gratis!

Karoline Moestrup bliver ofte forstyrret af sin telefon - og reagerer på det. Også selvom hun godt ved, at der intet brugbart indhold er i snaps og beskeder fra veninderne.

Tekst & foto: Sophia Juliane Lydolph

I 8. klasse på Trunderup Friskole går en rigtig håndboldpige. Hun hedder Karoline Moestrup og er 14 år gammel. Karoline er en ivrig Snapchatter og bruger også Facebook og Instagram.

“Må jeg få din Snap? Der er ikke nogen, der spørger om hinandens numre mere. Vi kommunikerer på Snapchat,” siger Karoline. Hun synes selv, at udviklingen er gået hurtigt, og tænker, at det egentlig er sjovt, at ingen spørger om telefonnumre længere.

“Jeg tror, at 10 procent af det, jeg sender på Snapchat, er vigtigt.”

De 10 procent er planlægning og aftaler, som Karoline laver med sine veninder og venner. Eksempelvis har hun lige aftalt over Snapchat, at hun skal til Harry Styles-koncert med en veninde. De resterende 90 procent er sjov eller snaps, der skal vedligeholde Karolines streaks.

“Jeg kunne godt ønske, at jeg levede i en anden tid. Måske da min far var barn. Det lyder, som om man var mere sammen.”

“Hvis jeg skal et sted hen, hvor der ikke er WiFi, får jeg min bedste veninde til at passe min Snapchat, så hun kan holde øje med mine streaks,” siger Karoline.

Karoline åbner alle sine Snapchat-beskeder hurtigt, så de bare forsvinder. Det er ofte kun, hvis der er tekst på billederne, hun ser beskederne ordentligt og svarer. Omvendt forventer Karoline ikke, at hendes venner eller veninder kigger på hendes snaps, hvis hun ikke har skrevet tekst på billedet. Derfor gør hun sig næsten aldrig umage for at tage et godt billede.

“Jeg kan godt være pæn på et billede til Snapchat, men det tager bare for lang tid. Snapchat skal bare være hurtigt,” siger Karoline og fortsætter:

“Man er mere åben på Snapchat, fordi man sender grimme billeder af sig selv,” siger Karoline. Mange af de nye spillere på Karolines håndboldhold bliver hun hurtigere venner med, fordi de kommunikerer åbent over Snapchat.

Karoline er bevidst om, at telefonen, som er fuld af venner på de sociale medier, tit forstyrrer hende.

“Jeg har tit lyst til at tage min telefon frem for at bruge den, men når jeg så har den fremme, ved jeg ikke, hvad jeg skal med den. Det kan godt være forstyrrende, men sådan er hverdagen bare nu,” siger Karoline, der nogle gange tænker på, hvordan et liv uden en telefon i lommen ville være.

Hent "MAGASINET FRISKOLEN"-appen og mød yderligere fire teenagere, som tager dig med ind i en verden af streaks, snaps og babysitning af smartphones.

JEG LÆSER PÅ:Iphone/Ipad // Android smartphone/tablet // Computer
(Vores apps er gratis og tilbyder læsevenlige udgaver af alle artikler. Det er også herfra, du kan dele til dine sociale medier.)