fjern søgeboks
Forskellighedernes fællesskab
kids playing

Undervisning af flygtningebørn på friskolerne

Hensigtserklæring indgået mellem regeringen og de frie grundskoleforeninger.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Presse og politik
29.06.2016

Der er indgået en hensigtserklæring mellem regeringen og de frie grundskoler samt efterskoler vedrørende undervisning om flygtningebørn.

Der er ikke længere fastsat måltal for antallet af flygtningebørn, som i en tidligere version af hensigtserklæringen. Det mener vi i Dansk Friskoleforening er ganske fair, idet det i praksis vil bero på kommunernes velvillighed, hvorvidt der kan laves aftaler med kommunerne om finansiering af opgaven.

Hensigtserklæringen berører både forpligtelser, finansiering, tiltag m.v. 

Undervisningsministeriet sender orienteringsbrev til alle frie grundskoler i august, hvoraf det også kommer til at fremgå, hvilken økonomisk model, der foreslåes. 

Dansk Friskoleforening opfordrer igen skolerne til at tage initiativer til undervisning af flygtningebørn, hvis der kan indgåes aftaler med kommunerne om det. Hvis I har brug for rådgivning i den forbindelse, er I velkomne til at kontakte Friskolernes Hus på df(at)friskoler.dk eller 62613013.

Hvis I har spørgsmål om den politiske proces vedrørende undervisning af flygtningebørn på friskoler, er I velkomne til at kontakte formand Peter Bendix Pedersen, peter(at)friskoler.dk eller 40422027.

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!


Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - df(at)friskoler.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12