fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Årgang ultra:bit

I efteråret 2018 lancerer DR, sammen med en række parter fra undervisningsverden, projekt ’ultra:bit’. Ambitionen bag projektet er, at børn skal være mere end bare teknologibrugere. I stedet skal børnene inspireres til en bedre teknologiforståelse og til at bruge deres egen kreative skaberkraft i forhold til teknologien.
Af: Malene Lund Smidt, Friskolernes Hus
Kategori Pædagogik og skoleliv
04.07.18

Credit: Bjarne Bergius Hermansen

Udvikling af digitale færdigheder
Industriens Fond har bevilliget 14 mio. kr. til, at alle børn, der starter i 4. klasse efter sommerferien 2018, vil få tilbudt en microcomputer, som de selv kan prøve at kode med og bruge til at udvikle digitale færdigheder gennem leg og undervisning.

Der kan arbejdes med kreativitet, kodning og teknologiforståelse i mange fag på mellemtrinnet, fx natur/teknik, matematik, håndværk og design, men også i dansk.

Gratis undervisningsmateriale
Senest i uge 35 har DR Skole undervisningsmateriale klar, som gratis kan downloades. Der vil være materiale, der henvender sig både til lærere og elever, der aldrig har arbejdet med micro:bit før, og til dem, der allerede har nogen erfaring.

Kompetenceudvikling og inspiration
På DR Ultra vises der løbende programmer, der har til formål at inspirere børnene til arbejdet med deres microcomputer, og en rejsende task force fra CFU tager ud på skoler og tilbyder kompetenceudvikling til lærerne. I efterårsferien vil landets biblioteker også tilbyde oplevelser med kodning.

På DR’s hjemmeside kan du læse meget mere om ultra:bit, samt tilmelde din skole, hvis I ønsker at deltage i projektet: www.dr.dk/skole/ultrabit

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12