Aftaler med Koda og Gramex samt VISDA

Medlemmer af Dansk Friskoleforening skal selv til- eller framelde sig KODA/GRAMEX-aftalen og VISDA-aftalen via Friskolernes Hus senest 31. januar 2020.
Af: Anne Simonsen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
16.01.20

Brug af musik på skolen - aftale med Koda og Gramex
Som medlem af Dansk Friskoleforening kan skolen tilmelde sig en aftale med Koda og Gramex og dermed opnå tilladelse til at bruge musik også uden for undervisningen – eksempelvis til:

• Baggrundsmusik (radio, tv, bånd, cd mv.) i klasseværelser, gangarealer, kantiner mv.
  • Enkeltstående arrangementer med musik – baller, fester, koncerter, skolekoncerter mv.
  • Filmforevisninger (ekskl. film fra Det Danske Filminstitut).

Aftalen erstatter den betaling, som skolen ellers ville være forpligtet til at betale.

Opkrævning i februar 2020
Betalingen opkræves af Dansk Friskoleforening i februar 2020. Der opkræves 4,74 kr. pr. elev til Koda og Gramex. Til- og framelding til Dansk Friskoleforenings rabataftale med Koda og Gramex skal for 2020 finde sted inden den 31. januar 2020 ved henvendelse til Friskolernes Hus – 62613013.

Skoler tilmeldes ikke automatisk, men hvis man tidligere har været tilmeldt, fortsætter det uændret. Nye skoler skal aktivt tilmelde sig. Hvis I er i tvivl om, hvorvidt skolen er tilmeldt, så kontakt Friskolernes Hus.

DOWNLOAD KODA/GRAMEX-aftalen med tilhørende tilmeldingsblanket

Brug af billeder i skolen - aftale med VISDA (tidl. Copydan Billedkunst)
Dansk Friskoleforening har indgået aftale med VISDA om opkrævning af licens for brug af billeder i grundskolen. DOWNLOAD rammeaftalen her.

Aftalen gælder eksempelvis brug af billeder:

• hentet fra internettet
  • brugt som digitale kopier
  • overført til overhead, digitale tavler og interne digitale netværk
  • analoge, for eksempel indscannede billeder, der overføres til digitale medier.

DOWNLOAD vilkårene for aftalen med VISDA.

Alle medlemsskoler er automatisk tilmeldt ordningen, men man kan framelde sig senest den 31. januar 2020 ved at indsende en "tro og love-erklæring” pr. e-mail til df(at)friskoler.dk. DOWNLOAD erklæringen her.

Årlig opkrævning i februar 2020
Taksten for 2020 er kr. 17,09 pr. elev.

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk