fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Antallet af G-dage nedsættes

Fra 3 til 2 dage pr. 1. juli 2017.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
08.06.17

Med virkning fra 1. juli skal arbejdsgiver, når særlige betingelser er opfyldt, betale dagpengegodtgørelse for 1. og 2. ledighedsdag, såkaldte G-dage, når en medarbejder, der er medlem af en a-kasse, fratræder. Det er mindre end hidtil, hvor arbejdsgiver har skullet betale for 1., 2. og 3. ledighedsdag.

Reglerne for, hvornår en medarbejder er berettiget til dagpengegodtgørelse fra arbejdsgiver, er uændrede, ligesom det maksimale antal arbejdsgiverbetalte G-dage til en medarbejder fortsat er 16 gange. G-dage udbetales som halve eller hele dage.

Arbejdsgivers pligt til at betale G-dage til et medlem af en a-kasse, bortfalder i en række tilfælde. Eksemplevis hvis pågældendes ophør er selvforskyldt, eller hvis pågældende er i fuld beskæftigelse hos en anden arbejdsgiver, eller hvis pågældende i tilslutning til ophøret får sygedagpenge under de første 14 dages sygdom eller holder ferie på G-dagene - eller har været beskæftiget med offentligt tilskud til lønnen.

Bekendtgørelsen om dagpengegodtgørelse for 1. og 2. ledighedsdag (G-dage)

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12