fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Antimobbestrategi skal være på plads 1. oktober

Senest den 1. oktober skal skolerne være klar med en antimobbestrategi, som også skal omfatte digital mobning. Det følger af en ændring af undervisningsmiljøloven, som Folketinget vedtog den 28. marts.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
13.09.17

Lovændringen fik ved fremsættelsen en del opmærksomhed - ikke mindst på grund af oprettelsen af en ny klageinstans. Loven trådte i kraft den 1. august i år.

Skolens ledelse har pligt til at reagere på problemer med det psykiske undervisningsmiljø og ledelsen skal udarbejde handlingsplaner, som kan imødegå problemerne. Hvis skolen ikke selv har udarbejdet en handlingsplan kan forældrene/elever forlange, at der udarbejdes en plan.

Den nye klageinstans etableres hos Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), som behandler klager fra elever og forældre, hvor skolen har afvist forældrenes klage helt eller delvist. Klageinstansen er udstyret med sanktionsmuligheder i form af påbud eller tilbageholdelse af tilskud. Klageinstans skal fungere indtil 1. juni 2022, hvor den ifølge loven lukker igen. I

forbindelse med fremsættelse af lovforslaget rettede de frie skoleforeninger sammen med Frie Skolers Lærerforening og Efterskoleforeningen en fælles henvendelse til undervisningsministeren, hvor man argumenterede for at droppe klageinstansen. Det blev der imidlertid ikke lyttet fuldt ud til.

Ifølge loven har skolens bestyrelse ansvaret for at fastsætte antimobbestrategien, men i praksis er det formentlig skolelederen, der står for udarbejdelsen af strategien, som skal revideres efter behov.

Bekendtgørelse af lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø af den 5. april 2017


Læs mere om loven her

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12