fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Bekendtgørelse om procedure for optagelse på gymnasiale uddannelser

Optagelse på en gymnasial uddannelse er en proces med mange trin for både eleven, der søger om optagelse, for den afleverende skole og ikke mindst for den uddannelsesinstitution, som eleven skal optages på.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
19.12.18

Reglerne for dette forløb er beskrevet i en ny bekendtgørelse om optagelse på de gymnasiale uddannelser og om kapacitetsfastsættelse på institutionerne. Som bekendtgørelsens titel antyder, er der fokus på, hvordan gymnasieskolerne kan fastsætte deres kapacitet ud fra, hvor mange ansøgere, der har søgt om optagelse senest den 1. marts.

Bekendtgørelsen beskriver også forløbet for de elever, der skal til optagelsesprøve, fx fordi de kommer fra en prøvefri skole.

Bekendtgørelsen trådte i kraft den 15. december og har således virkning for optagelserne til skoleåret 2019-2020. Den tidligere optagelsesbekendtgørelse – Bekendtgørelse nr. 108 af 4. februar 2016 om optagelse på de gymnasiale uddannelser – er ophævet.

Den nye ”optagelsesbekendtgørelse” kan findes HER

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!




Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12