fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Brug ikke andres billeder på skolens hjemmeside

Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
31.01.18

En skole skal ligesom øvrige aktører være opmærksom på ophavsretsregler.

En skole skal fx være varsom med, hvilke billeder, der lægges ud på skolens hjemmeside. Billeder, der fx ikke er taget af skolen, og som skolen har fundet på internettet, er nemlig ikke skolens egne i juridisk forstand. Dermed kan der være andre, der har ophavsretlig beskyttelse til disse billeder og kan kræve betaling for anvendelse af billederne på fx skolens hjemmeside.

Aftaler sikrer ikke lovlig eksternt rettet brug af billeder
Hvis skolen har indgået en aftale med Copydan (afdelingen ”VISDA”) gennem Dansk Friskoleforening, sikrer denne aftale alene, at skolen kan anvende billeder i undervisningsmæssige sammenhæng og dermed fx ikke på skolens hjemmeside til markedsføringsmæssige formål.

Hvis skolen ønsker at kunne anvende billeder taget af andre til brug på skolens hjemmeside, skal skolen købe en adgang til et billedarkiveringssystem, hvor skolen kan hente billedmateriale efter indgåelse af aftale herom med leverandøren, der udbyder denne ydelse. 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12