De nationale trivselsmålinger i folkeskolen udskydes

På baggrund af debatten om indsamling og opbevaring af personlige data om børn i forbindelse med trivselsmålingerne i folkeskolen, har regeringen besluttet at udskyde målingerne.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
29.08.18

Regeringen har nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe, der ser nærmere på brugen af personoplysninger på tværs af den offentlige sektor. Det er meningen, at indsamling og opbevaring af data i forbindelse med trivselsmålingerne skal belyses af den tværministerielle arbejdsgruppe.

Undervisningsministeriet har besluttet at udskyde trivselsmålingen i folkeskolen i skoleåret 2018/2019, indtil arbejdsgruppen er nået længere i sit arbejde.

Forligskredsen vedrørende gymnasierne har ikke ønsket at udskyde målingerne, der således gennemføres som planlagt i efteråret 2018.

Friskoler skal ikke udarbejde en trivselsmåling, men i stedet en undervisningsmiljøvurdering mindst hvert 3. år. Læs mere på side 5 i 'Hjemmesidevejledning for friskoler og private grundskoler', som kan downloades HER