fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Elevvandring bygger brønd i Afrika

Vester Skerninge Friskole vandrer onsdag den 24. maj 3.900 kilometer, og samler 44.000 kroner ind til vandbrønde i Malawi
Af: Per Ølholm, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
24.05.17

Vand er liv!
Vester Skerninge Friskole på Sydfyn vælger at bruge den sidste skoledag inden Kristihimmelfartsferien til at hjælpe børn i ét af Afrikas fattigste lande.

Det er miljørådet på skolen der har arrangeret sponsorvandringen i det Sydfynske forårslandskab i dag onsdag mellem kl. 8.30 og 16.00. 

3.900 kilometer har eleverne fra børnehaveklassen til og med 8. klasse sat sig for at vandre i alt, og de har foreløbig indsamlet sponsorkontrakter på omkring 44.000 kr.

Brønde får børn i skole
Alle pengene går til brønde i landsbyer i Malawi, som er hårdt ramt af tørke og forurenede vandkilder.

Med en simpel brønd skal kvinderne og børnene ikke længere bruge op til 4 timer om dagen på støvede veje med vanddunke på hovedet. Den tid kan børnene bruge på at gå i skole og have et almindeligt børneliv med masser af leg.

Samtidig formindskes risikoen for smitsomme sygdomme som eksempelvis kolera, der smitter gennem drikkevandet.

Kom med i et fælles projekt på tværs af skoler og grænser
Projektet er et samarbejde mellem Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Friskoleforening. Målet er at samle landets friskoler i et fælles projekt, som både hjælper et U-land og samtidig lærer børnene om nødhjælp, verdens ressourcer og hvordan man som almindelig dansker kan gøre en forskel i verden.

Hele friskolen har – som Grønt Flag Grøn Skole - VAND som tema i dette skoleår, hvor de har målt og analyseret forbruget på skolen og i elevernes familier. Dermed er det ‘usynlige’ vand blevet mere synligt. Ikke mindst gennem besøg på både vandværk, rensningsanlæg og storforbrugende virksomheder.

Brøndprojektet fortsætter i hele skoleåret 2017/18 og kan følges på www.friskoler.dk.
Det er også her, du kan finde inspiration til din friskoles bidrag til afrikanske børns skolegang og trivsel.

Se flere billeder på Vester Skerninge Friskoles Facebookside 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12