fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Ferieloven er vedtaget

Den nye ferielov træder i kraft 1. september 2020, mens en overgangsordning træder i kraft 1. januar 2019. I SkoleNyt vil Friskolernes Hus løbende orientere om betydningen af ændringerne.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
31.01.18

Folketinget har vedtaget den nye ferielov, som indebærer at optjening og afholdelse af ferie med virkning fra pr. 1. september 2020 kommer til at ske efter et såkaldt ”samtidigheds princip”.

I 2019 vil der være en overgangsperiode. Den nye ferielov træder i sin helhed først i kraft 1. september 2020, men den del der handler om overgangsordningen træder i kraft 1. januar 2019.

SkoleNyt har tidligere orienteret om den nye ferielov – både det nye samtidigheds-princip og overgangsordningen, herunder især spørgsmålet om indefrysning af tilgodehavende ferie, som pr. 31. august 2020 vil udgør ferietilgodehavende optjent i perioden 1. sep. 2019-31.aug. 2020.

I den kommende tid vil vi orientere yderligere om ændringerne, ligesom emnet selvfølgelig vil indgå på kurser om løn og administration.

En vigtig brik mangler imidlertid endnu; nemlig den statslige ferieaftale og overenskomstfornyelsen, hvor konsekvenserne af den nye ferielov skal indarbejdes.

LINK til den nye ferielov

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12