FNs Børnekonvention

Nyeste vejledning - om inddragelse af elever.
Kategori Administrative nyheder
29.11.17

Vejledningen om, hvordan de frie skoler skal håndtere FNs Børnekonvention i forbindelse med elevsager er blevet opdateret: "Sådan inddrages eleverne - FN's børnekonvention og de frie skoler".

Vejledningen skal skal give frie grundskoler, efterskoler og frie fagskoler tydeligere vejledning i, hvordan inddragelsen af eleverne bør ske efter FN's børnekonvention.

Børn skal ifølge FN's børnekonvention høres i vigtige beslutninger, der angår dem selv. Det kan for eksempel være en bortvisning eller en udskrivning fra barnets skole.

Undervisningsministeriet udsender nu, i samarbejde med skoler og foreninger, forbedret og præciseret vejledningsmateriale. Det er sket som opfølgning på et brev fra Folketingets Ombudsmand om privatskoleelevers ret til at blive hørt.