fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Forældre flygter ikke fra folkeskolen

Ny analyse fra Undervisningsministeriet.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Presse og politik
26.04.17

Andelen af elever i de frie grundskoler er steget med 2,7 procentpoint siden 2010, mens andelen af elever i folkeskolen er faldet med 2,3 procentpoint. Den største vækst er sket i andelen af forældre, der vælger en fri grundskole helt fra børnehaveklasse, mens andelen af elever, der skifter fra folkeskole til frie grundskoler har ligget stabilt siden 2010.
 
Undervisningsministeriet har udarbejdet en analyse af elevvandringerne mellem folkeskolerne og de frie grundskoler. Ca. 15.000 elever skifter hvert år mellem de to skoleformer.
 
Procentvist er der flest elever der skifter fra en fri grundskole til folkeskolen; nemlig 4-5 procent af eleverne i de frie grundskoler, svarende til 4.000 - 5.000 elever hvert år.

Den modsatte vej, fra folkeskolen til en fri grundskole, skifter ca. 2 procent af eleverne i folkeskolen, svarende til ca. 10.000 elever. Dette billede har ligget stabilt siden 2010.
 
Men analysen giver ikke et komplet billede af elevvandringerne mellem skoler. For eksempel kan man ikke se, hvor mange elever, der skifter fra én folkeskole til en anden eller fra én fri grundskole til en anden, ligesom man ikke kan se i hvilket omfang, der er geografiske forskelle på elevvandringerne mellem skoler og skoleformer.
 
Analysenotat fra Undervisningsministeriet

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12