fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Forskellighedernes Fællesskab: De særligt herlige

Midt på Fyn ligger Nordskovens Friskole; en profil-friskole for børn med særlige udfordringer. Skolen giver de 42 børn et 'helle' med autentiske voksne, trygge rammer og masser af ro og regelmæssighed.
Af: Mette Marie Møller, Friskolernes Hus
Kategori Magasinet Friskolen , Pædagogik og skoleliv
25.03.18

For mange af eleverne er Nordskovens Friskole blevet et helle for drillerier og følelsen af at være ved siden af.
Som Astrid fra udskolingen siger: "Alle er jo specielle på deres måde. Hvis jeg styrer mit temperament, er jeg som alle andre".

"Det kræver et stort kendskab til hver enkelt elev at være ansat her. Og hver elev har sine mønstre, som vi bakker op om" fortæller skoleleder Kristine. Derfor bruger de også 15 minutter efter den daglige morgensang på at organisere alle lege i alle frikvarterer. 

"Du vil også se, at alle børn har egne ruter til de forskellige klasser og legepladsen. Vi laver rammer, som gør, at de får den bedst mulige dag", forklarer skoleleder Kirstine Grauenkjær.

I artiklen "Her bor de særligt herlige" får du et indblik i én af Dansk Friskoleforenings 335 medlemsskoler.  Tilsammen repræsenterer skolerne en bred vifte af pædagogiske og ideologiske livsanskuelser fra grundtvig-koldske friskoler, Rudolf Steiner-skoler, flersprogede friskoler, freinetskoler, mentiqa-skoler til lilleskoler og mange andre typer friskoler.

______________

Hent App'en nu!
Hele magasinet Friskolen nr. 6 kan læses gratis i browser eller via app:

Hent den her:
iPhone/iPad
Android- Smartphone/tablet

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12