Gruppeliv for lærere ansat ved flere skoler

Hvis en lærer eller børnehaveklasseleder er ansat ved flere skoler samtidig, gælder der særlige regler med hensyn til gruppeliv.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
14.08.18

Af forsikringsoversigten for aftale 85034, som lærere, børnehaveklasseledere og ledere er omfattet af, fremgår det: ”Trods flere ansættelsesforhold kan hver person kun være omfattet denne forsikring én gang”.

Det har gyldighed for såvel præmieindbetalingen som for udbetaling af erstatning. Der skal kun indbetales præmie én gang, og erstatningssummerne kan kun udbetales én gang, selvom læreren eller børnehaveklasselederen er ansat under læreroverenskomsten på flere forskellige skoler. Hvordan finder man så ud af, hvilken skole, der skal indbetale præmien?

Forenede Gruppeliv har på forespørgsel fra Dansk Friskoleforening oplyst, at det er den skole, hvor hovedbeskæftigelsen ligger, der skal betale. Ved hovedbeskæftigelse må man forstå den stilling med højest beskæftigelsesgrad. Skolen, hvor ansættelsesforholdet med den laveste beskæftigelsesgrad ligger, skal dog sikre sig, at der betales gruppelivspræmie, da det er et overenskomstkrav, som skolen har ansvar for. Det anbefales, at skolen udbeder sig en dokumentation for præmieindbetalingen fra hovedbeskæftigelsesskolen, inden man beslutter at undlade præmieindbetaling.