fjern søgeboks

Hængeparti vedrørende fritstillede lærere under lockouten i 2013 afgjort

Arbejdsretten har nu afsagt dom i sagen, og fastslår at de implicerede skoler slipper for et krav om lønudbetaling.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
05.04.17

Under lockouten i april måned 2013 var der nogle lærere som var afskediget og fristillet, og der blev dengang rejst tvivl om, hvorvidt de pågældende, forudsat at de var organiseret, var omfattet af lockouten, og således skulle trækkes i løn på lige fod med andre lockoutede lærere og børnehaveklasseledere.

Den sag er nu afgjort ved arbejdsretten i en tvist mellem Moderniseringsstyrelsen og LC. I dommen slår retten fast, at ansættelsesforholdet for de fritstillede bestod under lockouten og at de pågældende derfor ikke havde krav på løn i den periode lockouten varede.

Skoler der dengang tilbageholdt lønnen for de fritstillede slipper dermed for et krav om lønudbetaling, som der har været nogen usikkerhed om siden 2013. Skolerne er nævnt i dommen.

<link http: www.modst.dk servicemenu nyheder-og-pres-se nyhedsarkiv oekonomistyrelsen media nyheder _blank external-link-new-window internal-link>Hent Arbejdsrettens dom

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12