fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Hængeparti vedrørende fritstillede lærere under lockouten i 2013 afgjort

Arbejdsretten har nu afsagt dom i sagen, og fastslår at de implicerede skoler slipper for et krav om lønudbetaling.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.04.17

Under lockouten i april måned 2013 var der nogle lærere som var afskediget og fristillet, og der blev dengang rejst tvivl om, hvorvidt de pågældende, forudsat at de var organiseret, var omfattet af lockouten, og således skulle trækkes i løn på lige fod med andre lockoutede lærere og børnehaveklasseledere.

Den sag er nu afgjort ved arbejdsretten i en tvist mellem Moderniseringsstyrelsen og LC. I dommen slår retten fast, at ansættelsesforholdet for de fritstillede bestod under lockouten og at de pågældende derfor ikke havde krav på løn i den periode lockouten varede.

Skoler der dengang tilbageholdt lønnen for de fritstillede slipper dermed for et krav om lønudbetaling, som der har været nogen usikkerhed om siden 2013. Skolerne er nævnt i dommen.

Hent Arbejdsrettens dom

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12