HF på Steinerskolerne - ny lovgivning og nye navne

1. august 2017 trådte en ny lov om pædagogikum i kraft for blandt andre de Steinerskoler, der arbejder på at oprette en HF. Jf. en anden lovændring betegnes skolerne nu som 'private institutioner for gymnasiale uddannelser', og 'afgangsprøve' erstattes af 'afgangseksamen'.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
16.08.17

Pædagogikum
En opdateret lov om pædagogikum i de gymnasiale uddannelser trådte i kraft 1 august 2017. Loven tilpasser de hidtidige regelsæt for pædagogikum til de ændringer der følger af gymnasiereformen. Loven har relevans for de steinerskoler, der arbejder med at oprette en prøvefri HF-uddannelse.

Bekendtgørelse af lov om pædagogikum i de gymnasiale uddannelser

Loven om private gymnasier
I kølvandet på gymnasiereformen og folkeskoleloven er loven om de private gymnasier og hf-kurser blevet udsendt i en opdateret version. Det betyder at loven, og dermed skolerne, har fået en ny betegnelse, så de fremover kaldes "private institutioner for gymnasiale uddannelser". Endvidere er ændringen af folkeskolens prøver fra "afgangsprøve" til "afgangseksamen" indarbejdet.

Den ajourførte lov er udstedt 3. juli og kan hentes her

Vejledninger i forbindelse med gymnasiereformen

Steinerskolerne, der er i gang med etablere prøvefri HF, har brug for at holde øje med de vejledninger Undervisningsministeriet nu er begyndt at udsende i forbindelse med implementeringen af gymnasiereformen.

Vi anbefaler, at skolerne følger med på Undervisningsministeriets hjemmeside for dette område.
Lige nu er der ikke så meget af interesse for Steinerskolerne, men ministeriet vil i den kommende tid udsende vejledninger med forskellige temaer.

Ministeriets vejledninger om lov og bekendtgørelse