fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Hvad vil vi med vores fælles demokrati

De frie skoler blander sig i debatten om fremtiden for vores fælles demokrati, når Frirummet den 8. oktober inviterer inden for til Fællesdagen 2018.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Presse og politik , Kurser og arrangementer
07.09.18

Dagen byder på en god blanding af repræsentanter fra Christiansborg, redaktionslokalerne og folkeoplysningsforeningerne med ønske om en bred og reflekteret debat, hvor demokratisk dannelse er hjørnestenen. På plakaten er flere kendte ansigter med kendte holdninger, men debatformatet sikrer, at der bringes mange nye perspektiver på banen. 

Fællesdagen byder på et yderst kompetent panel, der vil diskutere udfordringer ved vores fælles demokrati. Her er der mulighed for at høre Martin Krasnik, Ida Auken, Caroline Bjerre-Berthelsen, Ulrik Haagerup og Pernille Rosenkrantz-Theil. Senere er der mulighed for at overvære en Frirumsdebat mellem forfatteren Carsten Jensen og Alternativets leder Uffe Elbæk, der debatterer, hvorvidt man altid skal tale pænt til hinanden i politik. Det bliver med andre ord en dag med rig mulighed for fordybelse og nye idéer.

Tag del i dialogen om demokratiets tilstand
I løbet af Fællesdagen vil der være mulighed for at tale sammen på kryds og tværs, for demokratiets tilstand er ikke et tema, der må overlades til medier og politikere; demokratiet er nemlig både et fælles anliggende og ansvar for hele folket. Derfor er det vigtigt, at frie skoler som fri-, efter- og højskolerne hæver stemmen og melder sig aktivt ind i debatten om vores fælles demokrati.

Du kan være med
Frirummets Fællesdag er åben for uddannede Debatpiloter, og derudover findes et par ekstra pladser til særligt interesserede, som du kan få fingre i ved at skrive til tilmelding(at)frirummet.org. Spørgsmål kan rettes til Marlene Borst Hansen på marlene(at)frirummet.org eller 5056 0010.

Frirummets Fællesdag finder sted mandag d. 8 oktober 2018 fra 9.30 - 14.30 på Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København, og det er gratis at deltage med personlig invitation.

Se mere om Frirummet på www.frirummet.dk 

OBS: Deltagelse er GRATIS og inkluderer hele konferencen plus forplejning undervejs.

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12