Inspiration til undervisning af tosprogede

Ny vejledning til inspiration for friskolers undervisning af tosprogede elever.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.04.17

Friskoler skal sørge for at tosprogede elever får den fornødne ekstra undervisning i dansk og skolerne skal endvidere henvise tosprogede elever til undervisning i deres modersmål i folkeskolen, med skolen selv sørger for undervisningen. Skolen kan opnå tilskud fra Fordelingssekretariatet til undervisningen i dansk for tosprogede (se link nedenfor).

Nu har undervisningsministeriet udsendt en ny vejledning om organiseringen af folkeskolens undervisning af tosprogede elever. Vejledningen forklarer folkeskolens regler og giver anbefalinger til organiseringen og tilrettelæggelsen af undervisningen af tosprogede elever med behov for sprogstøtte. På den måde kan vejledningen og tjene som inspiration og være med til at styrke undervisningen i dansk som andetsprog på friskoler, der har optaget tosprogede elever.

Vejledningen er en opfølgning på den nye bekendtgørelse fra 2016 om folkeskolens undervisnings i dansk som andetsprog. Vejledning og bekendtgørelse er relevant for de frie grundskoler i og med at undervisningen for tosprogede elever i friskoler også skal stå mål med hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen.