fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Lempelse af bindingerne i reglerne om Fælles Mål

Regeringen og partierne bag folkeskolereformen er blevet enige om at reducere antallet af bindende mål i folkeskoleloven. Nu er der fremsat lovforslag om lempelse af bindingerne.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
12.10.17

Fremover vil det i folkeskolen alene vil være kompetencemålene (kompetencer ved afslutning af bestemte klassetrin), og færdigheds- og vidensområderne som undervisningen skal tilrettelægges ud fra, samt opmærksomhedspunkterne, der er bindende. De underliggende mål gøres vejledende. Kanonlisterne i dansk og historie fastholdes også som obligatoriske i folkeskolen. 

Svaret afhænger af, om skolen selv har fastsat slutmål og delmål for undervisningen – eller om skolen ikke har fastsat sådanne mål og derfor skal følge Fælles Mål.

Hvis skolen selv har fastsat mål, så skal disse mål naturligvis følges – naturligvis under forudsætning af at de fastsatte mål står mål med hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen.

Hvis skolen derimod skal følge Fælles Mål, betyder ændringen ifølge bemærkninger til lovforslaget, ”at det fremover alene er kompetencemål for bestemte klassetrin, inddelingen i obligatoriske færdigheds- og vidensområder, ud fra hvilke undervisningen af eleverne skal tilrettelægges, samt opmærksomhedspunkter inden for de udvalgte kerneområder i dansk og matematik, som gælder”.

Lovændringen skal efter planen træde i kraft den 1. december 2017.

Link til lovforslaget (L 49) om lempelser i Fælles Mål)

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12