Lille justering af taksterne for brug af musik (Koda-Gramex) og billedkunst (VISDA) i 2018

Taksterne for brug af musik og billedkunst reguleres i 2018. Betalingen opkræves af Dansk Friskoleforening i januar 2018.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
06.12.17

OBS: vær opmærksom på fristerne for af- og tilmelding

Taksten for brug af musik – Koda og Gramex aftalen – reguleres til 4,66 kr. pr. elev i 2018.
Taksten for brug af billeder (VISDA - tidligere Copy Dan Billedkunst) reguleres til 16,39 i 2018.

Om brug af musik på skolen - aftale med Koda og Gramex
Som medlem af Dansk Friskoleforening kan skolen tilmelde sig en aftale med Koda & Gramex og dermed opnå tilladelse til at bruge musik også udenfor undervisningen – eksempelvis til:

·       Baggrundsmusik (radio, tv, bånd, cd mv.) i klasseværelser, gangarealer, kantiner mv.
·       Enkeltstående arrangementer med musik – baller, fester, koncerter, skolekoncerter mv.
·       Filmforevisninger (ekskl. film fra Det Danske Filminstitut)

Aftalen erstatter den betaling, som skolen ellers ville være forpligtet til at betale.

Betalingen opkræves af Dansk Friskoleforening i januar 2018. Der opkræves 4,66 kr. pr. elev til Koda og Gramex.

Til- og framelding til Dansk Friskoleforenings rabataftale med Koda og Gramex skal for 2018 finde sted inden den 8. januar 2018 ved henvendelse til Friskolernes Hus – 62613013.

Bemærk, at skolen ikke automatisk er tilmeldt aftalen.
Hvis I er i tvivl om skolen er tilmeldt, så kontakt Friskolernes Hus.

Aftale og tilmelding

Om brug af billeder i skolen - aftale med VISDA (tidl. CopyDan Billedkunst)

Dansk Friskoleforening har indgået aftale med VISDA om opkrævning af licens for brug af billeder i grundskolen. Aftalen gælder eksempelvis brug af billeder:

·       hentet fra internettet
·       brugt som digitale kopier
·       overført til overhead, dias og interne digitale netværk
·       og analoge billeder, for eksempel indscannede billeder, der overføres til digitale medier

Medlemsskolerne er automatisk tilmeldt ordningen, men kan afmelde sig senest den 31. december 2017 pr. e-mail – df(at)friskoler.dk – ved at indsende en ”tro og love-erklæring”.

Afgiften opkræves pr. skoleår, og taksten for 2018 er 16,39 kr. pr. elev.

Aftalen med Dansk Friskoleforening