fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Lov om obligatoriske sprogprøver i udsatte boligområder er vedtaget

Folketinget har den 14. marts vedtaget ændringer af friskoleloven og folkeskoleloven om indførelse af obligatoriske sprogprøver på skoler, hvor over 30% af eleverne kommer fra et såkaldt udsat boligområde.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
02.04.19

Loven træder i kraft fra næste skoleår (august 2019). 

For friskolerne får loven betydning for elever i børnehaveklassen og elever i 1.-9. klasse på skoler, hvor ”mere end 30 pct. af eleverne bor i et boligområde, der har været på listen over udsatte boligområder mindst en gang inden for de seneste 3 år”. De berørte skoler får direkte besked fra ministeriet om, at de er omfattet af de nye regler.

For eleverne i børnehaveklassen indebærer de nye regler, at eleverne skal bestå en obligatorisk sprogprøve, inden de kan påbegynde undervisningen i 1. klasse.

Med hensyn til 1.-9. klasse på skoler i udsatte boligområder, omfatter den obligatoriske sprogprøve kun elever, som modtager undervisning i dansk som andetsprog. Hvis eleven ikke består prøven, skal eleven undervises på de aktuelle klassetrin i 2 år.

For begge elevgrupper gælder, at undervisningsministeren kan fastsætte nærmere regler om prøverne, fx i en bekendtgørelse.

Ændringslov om folkeskolen og friskoler m.fl. om obligatoriske sprogprøver kan findes HER

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12