Lovforslag: Forbud mod handel med eksamensopgaver

Regeringen har fremsat et ganske bredt formuleret lovforslag, som forventes at blive vedtaget inden sommerferien.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
28.01.20

En ny lov, som regeringen har fremsat forslag om, skal gøre det forbudt at udbyde opgavebesvarelser til eksaminander på en uddannelsesinstitution under enten Børne- og Undervisningsministeriet eller Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Lovens område er ganske bredt, idet loven skal omfatte udbud, formidling eller salg af skriftlige opgavebesvarelser eller anden uretmæssig hjælp til aflæggelser af eksaminer og prøver.

Overtrædelser vil kunne straffes med bøde. Lovforslaget forventes vedtaget inden sommerferien og Børne- og Undervisningsministeren fastsætter herefter tidspunktet for lovens ikrafttræden, fremgår det af forslaget.

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk