Lovforslag om ændring af dagtilbudsloven fremsat – og to nye puljer til daginstitutioner udmeldt

Lovforslag til ændring af dagtilbudsloven førstebehandles den 20. marts 2018, og ventes at træde i kraft 1. juli 2018. Lovforslaget omfatter blandt andet nye styrkede læreplaner for dagtilbud.
Af: Ole Carl Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
07.03.18

Den 28. februar 2018 fremsatte Børne- og socialministeren forslag om ændring af dagtilbudsloven. Lovforslaget indeholder forslag til nye styrkede læreplaner med fokus på leg, mere fleksibilitet for forældre og en mulighed for kommunen til løbende at ændre godkendelseskriterierne for private daginstitutioner. Lovforslaget har interesse for skoler med børnehaver og/eller vuggestuer.

Lovforslaget udvalgsbehandles første gang den 20. marts og lovændringerne forventes at træde i kraft den 1. juli 2018.

Nye puljer til kompetenceløft og til flere pædagoger
Udover fremsættelsen af lovforslaget er der udmeldt to nye puljer, som blev besluttet som led i aftalen om 'Stærke dagtilbud'. Det drejer som ansøgningspuljer til henholdsvis kompetenceløft og til flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner.

Det er kommunerne, der kan søge puljerne, men alle dagtilbud – herunder tilbud ved friskoler - kan gøre deres kommune opmærksom på, at de er interesseret i at deltage i en ansøgning. Der er for kommunerne ansøgningsfrist den 16. april.

LINK lovforslaget her

LINK til Dansk Friskoleforenings høringssvar til lovudkastet fra efteråret 2017

LÆS om pulje til kompetenceløft

LÆS om pulje til flere pædagoger