Mail udsendt til alle Dansk Friskoleforening medlemsskoler onsdag den 7. marts 2018
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
07.03.18

Finansminister Sophie Løhde har her onsdag formiddag meddelt, at Moderniseringsstyrelsen varsler lockout for ca. 120.000 medarbejdere ansat under statslige overenskomster.

Det betyder at alle lærere, ledere og børnehaveklasseledere, der er medlemmer af Frie Skolers Lærerforening eller Frie Skolers Ledere, vil være omfattet af lockouten.
I skrivende stund har vi ikke oplysninger om, hvorvidt skolelederne er omfattet af lockouten – det vender vi tilbage til snarest muligt.
Lærere, ledere og børnehaveklasseledere der ikke medlem af en de to organisationer er ikke omfattet.

Lockouten kan træde i kraft den 10. april – altså 6 dage efter den varslede strejke på 24 af vore medlemsskoler.

Skolens øvrige medarbejdere (pædagoger, tekniske servicemedarbejdere og administrative medarbejdere) er ikke omfattet.

Til orientering vedhæftes Moderniseringsstyrelsens ”Vejledning om overenskomstmæssige konflikter 2018, Marts 2018”