fjern søgeboks

Når man skal finde en ny tilsynsførende

I disse uger skal flere skoler finde en ny tilsynsførende. Det kan der være mange årsager til: den nuværende stopper efter eget ønske eller efter skolens ønske, eller den nuværende tilsynsførende skal stoppe på grund af nye regler om, at en tilsynsførende højst må føre tilsyn ved den samme skole i 6 år og i øvrigt højst må være tilsynsførende ved 5 skoler.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori
Administration
21.03.17

Men hvordan finder man en ny tilsynsførende? Og hvem kan man vælge imellem?

Mange skoler bruger deres netværk. Men man kan også lede på listen over certificerede tilsynsførende. Listen, som kan findes på <link http: www.fordelingssekretariatet.dk servicemenu downloads.aspx external-link-new-window internal-link>Fordelingssekretariatets hjemmeside, opdateres løbende. Et nyt hold på ca. 20 tilsynsførende har netop gennemført uddannelsen på et kursus, Dansk Friskoleforening afholdt i februar måned og vil derfor snart modtage deres certificeringsbevis fra Undervisningsministeriet og blive optaget på listen.

Valget af tilsynsførende finder også sted i forbindelse med skolens generalforsamling. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at valget foregår i overensstemmelse med bekendtgørelsens regler. Det er ikke godt nok blot at følge almindelig generalforsamlingspraksis. Bekendtgørelsen er opdateret pr. 7. januar i år.

<link http: www.fordelingssekretariatet.dk media oversigt_2017_certificerede_tilsynsf_rende.xlsx external-link-new-window internal-link>Fortegnelse over certificerede tilsynsførende:

<link https: www.retsinformation.dk forms external-link-new-window internal-link>Bekendtgørelsen om valg af tilsynsførende af 7. januar 2017


 

Få nyheder fra FRISKOLERNE!

Få nyt fra FRISKOLERNE via vores nyhedsbreve og vores nyhedsagent.

Du bestemmer selv, hvilke emner du vil have nyheder om - og du kan til enhver tid afmelde dig igen.
TILMELD dig nyhedsbreve og nyhedsagent.

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup  
kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00
Fredag 9-12