Nyttig viden om undervisningspligtige børns og unges arbejde

Reglerne om, hvordan børn og unge må arbejde, findes i bekendtgørelsen om unges arbejde. Arbejdstilsynet har nu udsendt en vejledning, der beskriver reglerne i bekendtgørelsen med henblik på beskæftigelse af unge under 18 år, der arbejder for en arbejdsgiver - herunder arbejde i arbejdsgiverens private husholdning og arbejde i familievirksomheden.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
27.06.18

Det er vigtigt at kende reglerne, hvis skolen selv har antaget elever eller andre elever til opgaver på skolen, fx at lege med børn i SFO´en. Derudover er emnet naturligvis også interessant i såvel undervisning som vejledning af eleverne.

Udgangspunktet er en opdeling i tre alderskategorier:

• Børn og unge under 13 år: Denne gruppe må som udgangspunkt ikke udføre arbejde for en arbejdsgiver.
  • De 13-14-årige, samt ældre unge, der stadig er undervisningspligtige: Denne gruppe må udføre det arbejde for en arbejdsgiver, der er tilladt i bilag 7 til bekendtgørelsen. I denne vejledning refereres til denne gruppe som 13-14-årige samt omfattet af undervisningspligten.
  • De 15-17-årige, der ikke er undervisningspligtige: Denne gruppe må udføre alt arbejde for en arbejdsgiver, der ikke er forbudt ifølge bekendtgørelsen. For denne gruppe henvises der til At-vejledning om ikke undervisningspligtige unges arbejde.

AT-vejledning om undervisningspligtige unges arbejde kan læses HER

Bekendtgørelse om unges arbejde kan læses HER