fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Nyttig viden om undervisningspligtige børns og unges arbejde

Reglerne om, hvordan børn og unge må arbejde, findes i bekendtgørelsen om unges arbejde. Arbejdstilsynet har nu udsendt en vejledning, der beskriver reglerne i bekendtgørelsen med henblik på beskæftigelse af unge under 18 år, der arbejder for en arbejdsgiver - herunder arbejde i arbejdsgiverens private husholdning og arbejde i familievirksomheden.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
27.06.18

Det er vigtigt at kende reglerne, hvis skolen selv har antaget elever eller andre elever til opgaver på skolen, fx at lege med børn i SFO´en. Derudover er emnet naturligvis også interessant i såvel undervisning som vejledning af eleverne.

Udgangspunktet er en opdeling i tre alderskategorier: 

  • Børn og unge under 13 år: Denne gruppe må som udgangspunkt ikke udføre arbejde for en arbejdsgiver. 
  • De 13-14-årige, samt ældre unge, der stadig er undervisningspligtige: Denne gruppe må udføre det arbejde for en arbejdsgiver, der er tilladt i bilag 7 til bekendtgørelsen. I denne vejledning refereres til denne gruppe som 13-14-årige samt omfattet af undervisningspligten.
  • De 15-17-årige, der ikke er undervisningspligtige: Denne gruppe må udføre alt arbejde for en arbejdsgiver, der ikke er forbudt ifølge bekendtgørelsen. For denne gruppe henvises der til At-vejledning om ikke undervisningspligtige unges arbejde.

AT-vejledning om undervisningspligtige unges arbejde kan læses HER 

Bekendtgørelse om unges arbejde kan læses HER 

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12