fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

OK 2018 – rådgivning, vejledning og information

Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
07.03.18

Friskolernes Hus informerer løbende om udviklingen i overenskomstforhandlingerne med fokus på de spørgsmål, der trænger sig på ude på skolerne og på grundlag af de oplysninger, der er tilgængelige for os.

En af udfordringerne – som vi kender fra tidligere overenskomstfornyelser/-konflikter – er, at parterne, henholdsvis faglige organisationer og skoleorganisationer, har forskellige informationskanaler og derfor af og til modtager informationerne på forskellige tidspunkter.

Denne ”informations-asymmetri” er, ved vi, frustrerende, for eksempel når en skole kan læse i avisen, at den er udtaget til strejke inden den får officiel meddelelse om det fra ministeriet eller Dansk Friskoleforening. I Friskolernes Hus bestræber vi os på, at afbøde virkningerne af ”asymmetrien”.

Friskolernes Hus afholder orienteringsmøder i april
Skolerne kan som altid søge rådgivning og vejledning om overenskomst fornyelsen hos konsulenterne i Friskolernes Hus. Ligesom vi er meget interesseret i, at høre om de spørgsmål og udfordringer man møder som følge af konfliktvarslet og de igangværende overenskomstforhandlinger.

De skoler, som de lærerforeningen har udtaget til strejke, vil modtage yderligere, særskilt information fra Friskolernes Hus med målrettet deres situation.

Som tidligere annonceret, er der planlagt 6 orienteringsmøder om overenskomstfornyelsen i april måned peget. Disse møder fastholdes indtil videre. Møderne er planlagt til afholdelse følgende datoer:

  • 19. april i Nordjylland
  • 20. og 26. april i Kolding-Middelfart-Vejle området 
  • 30. april i Roskilde. 

Både den 19. og 30. april planlægges 2 møder, henholdsvis formiddag og eftermiddag.

Se også orientering udsendt 5. marts

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12