fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Skolens antimobbestrategi skal være på plads inden 1. oktober 2017

Folketinget har den 28. marts vedtaget ændringer i undervisningsmiljøloven, som indebærer at skolerne senest den 1. oktober i år skal være klar med en antimobbestrategi, som også skal omfatte digital mobning.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.04.17

Skolens ledelse har pligt til at reagere på problemer med det psykiske undervisningsmiljø og skal fremover udarbejde handlingsplaner som kan imødegå problemerne. Hvis skolen ikke selv har udarbejdet en handlingsplan kan forældrene/elever forlange at der udarbejdes en plan.

Endvidere oprettes der en klageinstans hos Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), som behandler klager fra elever og forældre, hvor skolen har afvist forældrenes klage helt eller delvist. Klageinstansen er udstyret med sanktionsmuligheder i form af påbud eller tilbageholdelse af tilskud.

Denne klageinstans skal fungere indtil 1. juni 2022, hvor den ifølge loven lukker igen. De frie skoleforeninger har sammen med lærerforeningen og Efterskoleforeningen i en fælles henvendelse til undervisningsministeren argumenteret for at droppe klageinstansen – det blev der imidlertid ikke lyttet fuldt ud til.

Bestyrelsens har ansvaret for at fastsætte antimobbestrategien; men i praksis vil det formentlig være skolelederen der står for udarbejdelsen af strategien, som skal revideres efter behov. 

Loven træder i kraft 1. august 2017 og allerede til oktober skal antimobbestrategien være på plads. 

Læs mere om loven og hent lovteksten

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12