Skolens antimobbestrategi skal være på plads inden 1. oktober 2017

Folketinget har den 28. marts vedtaget ændringer i undervisningsmiljøloven, som indebærer at skolerne senest den 1. oktober i år skal være klar med en antimobbestrategi, som også skal omfatte digital mobning.
Af: Peter Højgaard Pedersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
05.04.17

Skolens ledelse har pligt til at reagere på problemer med det psykiske undervisningsmiljø og skal fremover udarbejde handlingsplaner som kan imødegå problemerne. Hvis skolen ikke selv har udarbejdet en handlingsplan kan forældrene/elever forlange at der udarbejdes en plan.

Endvidere oprettes der en klageinstans hos Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM), som behandler klager fra elever og forældre, hvor skolen har afvist forældrenes klage helt eller delvist. Klageinstansen er udstyret med sanktionsmuligheder i form af påbud eller tilbageholdelse af tilskud.

Denne klageinstans skal fungere indtil 1. juni 2022, hvor den ifølge loven lukker igen. De frie skoleforeninger har sammen med lærerforeningen og Efterskoleforeningen i en fælles henvendelse til undervisningsministeren argumenteret for at droppe klageinstansen – det blev der imidlertid ikke lyttet fuldt ud til.

Bestyrelsens har ansvaret for at fastsætte antimobbestrategien; men i praksis vil det formentlig være skolelederen der står for udarbejdelsen af strategien, som skal revideres efter behov.

Loven træder i kraft 1. august 2017 og allerede til oktober skal antimobbestrategien være på plads.

Læs mere om loven og hent lovteksten