fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Statstilskuddet er betinget af sociale klausuler

Skoler med 5 eller flere fuldtidsansatte på almindelige vilkår skal have en handlingsplan med henblik på at skolen anvender mindst 3,5 % af sine årsværk til personer omfattet af særlige vilkår.
Af: Peter Højgaard Petersen, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder
16.08.17

Skoler med 5 eller flere fuldtidsansatte på almindelige vilkår skal have en handlingsplan med henblik på at skolen anvender mindst 3,5 % af sine årsværk til personer omfattet af særlige vilkår. Handlingsplanen skal være skriftlig. 

I forbindelse med aflæggelsen af årsregnskab skal skolen oplyse hvor mange der er ansat på særlige vilkår. Det drejer sig om følgende arter af ansættelsesformer:

  • Job på særlige vilkår (Socialt kapitel)
  • Fleksjob
  • Virksomhedspraktik, (der findes forskellige former, efter lov om aktiv beskæftigelsesindsats eller efter integrationsloven)
  • Ansættelse med løntilskud (personer der modtager dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, revalidering, ressourceforløb eller jobafklaringsforløb)

Lovgivningen er ikke ny; den er blot blevet ajourført med ændringerne om aktiv beskæftigelsesindsats og på integrationsområdet. Den ny udgave af loven om sociale klausuler som betingelse for statstilskud trådte i kraft 5. juli 2017 og erstatter loven af 4. december 2006.

Bekendtgørelse om sociale klausuler.

 

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12