fjern søgeboks
Frihed til forskellighed
kids playing

Svigt af børn i Danmark – rapport samler viden

Børns Vilkår har udgivet svigtrapporten 2016, som ved hjælp af 11 udvalgte typer af svigt giver et billede af, hvordan børn rammes af svigt i dagens Danmark. Tanken bag rapporten er, at overblik og viden om problemerne er nødvendig for at skoler og andre med ansvar for børn kan iværksætte en effektiv indsats.
Af: Maren Skotte, Friskolernes Hus
Kategori Administrative nyheder , Pædagogik og skoleliv
08.02.17

Børns Vilkår har udgivet svigtrapporten 2016, som ved hjælp af 11 udvalgte typer af svigt giver et billede af, hvordan børn rammes af svigt i dagens Danmark.

Børns Vilkår har et indgående kendskab til overgreb, vold, mobning og andre svigt, som er en del af mange børns hverdag, blandt andet fra det sociale arbejde, organisationen driver, og fra BørneTelefonen, hvor de frivillige rådgivere i 2015 havde mere end 6.000 samtaler med børn, der henvendte sig om alvorlige svigt.

Formålet med rapporten er at præsentere en sammenstilling af viden fra de mange forskellige datakilder om svigt af børn, og dermed give et billede af det samlede omfang af svigt af børn. Billedet tilvejebringes ved at trække på statistikker og opgørelser, der belyser 11 udvalgte typer af svigt. Nogle svigt berører en stor gruppe børn, mens andre kun rammer ganske få. Børns Vilkår vil fremover hvert år udsende en rapport, der belyser svigt af børn i Danmark.

Tanken bag rapporten er, at overblik og viden om problemerne er nødvendig for at skoler og andre med ansvar for børn kan iværksætte en effektiv indsats.

Rapporten kan downloades direkte på her

Tilmeld nyhedsbrev

FRISKOLERNE udgiver i alt tre nyhedsbreve, SkoleNyt, KursusNyt og InternationaltNyt. Ved at tilmelde dig accepterer du vores privatlivspolitik.


Ja, tak. Send mig følgende nyhedsbreve:

 

Hvad er du interesseret i?

Tilmeld dig nyhedsagenterne

Nyhedsagenter:


Ønsker du at redigere din nyhedsagent? Tryk her!
Hele skolens forening!

I FRISKOLERNE er både ansatte, skolekredsmedlemmer og forældre automatisk medlemmer af foreningen gennem skolen. Ring til os, hvis du har brug for at løfte en sag politisk, eller hvis du har brug for konkret rådgivning. 

FRISKOLERNE

og Friskolernes Hus

Middelfartvej 77 - 5466 Asperup - kontakt@friskolerne.dk

Telefon 6261 3013
Man-tors 9-12 og 12.30-15.00, Fredag 9-12